IMAO JE PREKO 100 FILMSKIH ULOGA, A NJEGOV ŽIVOT SU OBELEŽILE 2 VELIKE TRAGEDIJE! Na današnji dan nas je napustio legendarni Ljubiša Samardžić!

Zauvek ćemo ga pamtiti!

Ljubiša Samardžić
Ljubiša Samardžić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Legenda jugoslovenskog glumišta Ljubiša Samardžić nas je napustio na današnji dan 2015. godine. Imao je više od stotinu filmskih uloga, a 1967. godine je dobio Volpijev pehar na Venecijanskom filmskom festivalu za ulogu u filmu "Jutro". 

 

Ljubiša Samardžić, poznatiji kao Smoki preminuo je 8. septembra 2017. godine nakon teške bolesti. Bio je veliki čovek, glumac reditelj i producent, a život ga nije mazio.  

BILA JE HIT I VAN GRANICA JUGOSLAVIJE! Priča o nastanku legendarne pesme "A sad adio"! Komponovana je u taksiju, a otpevana samo jednom!

Ljubiša Samardžić
Ljubiša Samardžić, Foto: Screenshot Youtube

 

Prvu veliku tragediju doživeo je još kao dečak. Oca je izgubio kada je imao samo 9 godina, a njegova rana smrt je bila posledica teškog rada u rudniku. Porodica mu je oduvek bila važna, pa je često kasnije isticao koliko je bio vezan za suprugu Miru i ćerku Jovanu.

ZAPROSIO JE POSLE 6 MESECI VEZE! Srpska glumica se udaje za 11 godina starijeg kolegu, pre njega prošla kroz buran raskid sa Bogdanom Bogdanovićem!

Ljubiša Samardžić
Ljubiša Samardžić, Foto: Screenshot Youtube

Druga tragedija zadesila ga je kada je izgubio sina Dragana, koji je umro u 34. godini od leukemije. 

Bio je portir i švercovao led kako bi preživeo, a onda je Ljubišu Samardžića zadesila najveća tragedija!

Legendarni glumac nas je napustio pre dve godine, ali njegove uloge će zauvek ostati u našim srcima. Ljubiša Samardžić, Foto: Masanori Jošida/Alo! Od filma "Otac na određeno vreme", preko uloge čuvenoj policajca sa Petlovog brda, pa do "Mirisa kiše na Balkanu" Ljubiša Samardžić će zauvek biti važan deo domaće kinematografije.

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi