Marija Baxa
printscreen/Films et fourrures y
Marija Baxa

printscreen/Films et fourrures y

Foto: printscreen/Films et fourrures y

Marija Baksa je svojom lepotom, još u ranim dvadesetim, osvojila Beograd, muškarci su se uvek okretali za njom. Sa druge strane, važila je i za nadmenu i misterioznu ženu. 

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da se Marija slikala se za italijanski časopis ,,Plejmen”, kao i za američko i italijansko izdanje ,,Plejboja”. 

Marija Baksa

printscreen

 Foto: printscreen

Baksa je bila oličenje "femme fatale", a sedamdesetih godina se preselila u Italiju.

Njen „rimski period“ obeležen je životom u mondenskim krugovima, koje je vrlo brzo i lako osvojila svojom pojavom. Veliki producent grčkog porekla Ovidije Asonitis u nekoliko navrata nudio joj je brak, ali ga je ona uporno odbijala. Tabloidi su je dovodili u vezu s mnogim zavodnicima i zvezdama.

Čovek koji je uspeo da osvoji fatalnu jugoslovensku zavodnicu zove se Milojko Veljović. U pitanju je biznismen sa kojim je Marija živela u srećnom braku. 

Marija Baxa

printscreen/Films et fourrures y

 Foto: printscreen/Films et fourrures y

Uloge i flmovi

Za Mariju Baksu bile su rezervisane kontraverzne i slobodnije uloge. Upravo su joj ovakvi lmovi doneli slavu. Filmsku karijeru započela je u ranim dvadesetim, fillmom ,,Svi bokseri idu u raj”. Sa Draganom Nikolićem pojavila se u glavnoj ulozi u filmu ,,Mlad i zdrav kao ruža” što joj je donelo dodatnu popularnost.

Kada se odselila u Italiju, njena popularnost nije jenjavala. Šta više, Italijani su je dočekali sa oduševljenjem, pa je u ovoj zemlji nastavila filmsku karijeru, očuvavši status seks bombe.

NAJČITANIJE VESTI:

Glumila je pretežno u flmovima B produkcije. Pojavila se u sledećim ostvarenjima: Davitelj protiv davitelja, Kiklop, Obraz uz obraz, Bokseri idu u raj, Mlad i zdrav kao ruža … Od italijanskih filmova u kojima je glumila Marija Baksa, pomenućemo sledeće: "Belli e brutti ridono tutti", Dosije Valachi , "Gardenia", "Gegè Bellavita", "Candido erotico", "Per amore di Poppea", "Un amore così fragile cos"...

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!