Mira Furlan
Shutterstock
Mira Furlan

Shutterstock

Mira Furlan, Foto: Shutterstock

"Bila je čast poznavati je, uživati u njenoj umetnosti, radovati se uspesima "tamo daleko". Nemam reči, samo misli za Gorana i Marka, zapisao je muzičar Dejan Cukić na Fejsbuk, pružajući utehu njenom suprugu reditelju Goranu Gajiću i sinu.

"Imala je stav, mir, ranjen pogled, divan osmeh, i neku tihost anđela", navela je Venčelovski dodajući i snagu, iskrenost, blagost, upornost, dostojanstvo, i suptilan umetnički izraz.

Glumica Mira Banjac oprostila se od mlađe koleginice potresnim rečima.

- Znala sam Miru jako dobro, bile smo prijateljice. Znala sam njenu porodicu, igrale smo zajedno u „Lepoti poroka" i u „Vere i zavere". Bila je borac... Nije bila dobro viđen gost u svojoj domovini Hrvatskoj, ali ona je to nosila gospodski, mirno, nije od toga pravila spektakl. Jako mi je žao, jako sam tužna zbog njenog preranog odlaska. Odlična glumica, odličan prijatelj i čovek - kaže legendarna glumica Mira Banjac za Srpski telegraf.

Glumica Suzana Petričević istakla je nezaboravne uloge u pozorištu preminule glumice uz emotivne reči.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još

Komentari (1)

Nada

22.01.2021 13:38

Prelepa zena i divna glumica, proterana iz rodne Hrvatske samo zato sto je volela Srbina - sva sam se najezila - pocivaj u miru ma gde budes sahranjena !