Lauš se ponovo rodio

B. Radulović | vip 2015-11-26 23:20:11 2015-11-26 23:20:11

Kada se posle 15 godina Žarko Laušević preksinoć poklonio publici nakon premijere filma „Smrdljiva bajka“, oči njegovih kolega su zasuzile. Višeminutni aplauz dirnuo je umetnička srca jer se u njihove redove vratio jedan od najtalentovanijih glumaca.

Dušan Milenković

 

- Odavno sam ga ubeđivao da je trebalo da stane pred kamere. Sa ovim filmom se ponovo rodio - kaže Žarkov kolega i dugogodišnji prijatelj Petar Božović.


Emocije nisu krile ni legendarne glumice Seka Sablić i Milena Dravić.
- Ovo je izuzetna prilika da ga ponovo gledam kako osvaja publiku. Sećam se, igrala sam sa njim predstavu „Ženski orkestar“, gde je igrao pijanistu, a sve ostalo su bile žene. To je bila jedina muška uloga, a on briljantan. Onda krenuo nekim drugim putem i tako je napustio predstavu, a meni je bilo mnogo žao. Poznajem njegov talenat i uvek od njega očekujem mnogo - kaže Seka, dok Milena uz osmeh dodaje:

 

 

 

- Svi smo vrlo zadvoljni što se vratio i što je maestralno odigrao kao i moja partnerka Jelena Đokić, sa kojom sam uživala snimajući predstave. Odlično se znam sa Žarkom i upoznata sam sa svime kroz šta je prošao. Drago mi je da ga vidim na sceni ponovo i što film govori o tome da je ljubav najvažnija stvar u životu, bez obzira na okolnosti - ističe Dravićeva, koja nekoliko decenija uživa u braku sa kolegom Draganom Nikolićem.


- Dragan je sada dobro, sve ide nabolje - kaže glumica koja se već godinama bori sa teškom bolešću svog supruga.
Podršku Žarku dala je i Bojana Maljević, sa kojom je odigrao poslednju rolu pred zatvor u filmu „Nož“.
- Odlično je odigrao svoju ulogu, kao i Jelena - kaže Bojana.

 

Jelena: Žarko mi je pomagao da uđem u šaht

Glumica Jelena Đokić, koja u filmu „Smrdljiva bajka“ igra Lauševićevu devojku, kaže da joj je čast što posle decenije i po stoji sa njim na daskama koja život znače. - Pre snimanja filma imali smo probe, i to nas je zbližilo, pa je pred kamerom sve išlo glatko. Drago mi je što se Žarko vratio, pomagali smo jedno drugom tokom snimanja, dodavali daske da se popnemo ili urku da spustimo u šaht, gde su urađene neke od scena. Lepota mog posla je u tome što me vodi na mesta gde inače ne bih nogom kročila. Što je bilo do mene, uradila sam u aprilu, a sada, kada su zavšena snimanja, ostaje na publici da da poslednju reč - kaže glavna glumica.

Expand player
Pogledajte više