Goran Daničić
ATA Images

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1990. u klasi profesora Milenka Maričića, kao student generacije. Studirao je zajedno u klasi sa Draganom Jovanovićem, Dejanom Matićem, Nebojšom Ljubišićem, Snežanom Divac i Slobodanom Ćustićem.

Slobodan Ćustić, Foto: Rajko Ristić

- Bio je dobar čovek i glumac. Neke ulogu je mogao samo Goran da odigra. Privatno je bio jednostavan i neposredan čovek - kaže za Kurir Ćustić.

I Nebojša Ljubišić ističe da će Gorana pamtiti kao kolegu koji nikad ni o kome nije rekao ijednu ružnu reč.

- Imao je jednu boju koja nije bila prisutna u našem glumištu. Godinama smo bili u istom pozorištu. Radili smo mnogo kao mladi, ali kasnije nije bilo sreće da se sretnemo na nekom projektu. Goran nikada nije ni o jednom kolegi govorio ružno. Ceo se predavao glumi. Baš će mi nedostajati. Žao mi je što nisam mogao s njim da se oprostim jer je već sahranjen - izjavio je Ljubišić za Kurir.

Branka Pujić i Dragan Gagi Jovanović, Foto: Privatna arhiva

I Dragan Gagi Jovanović delio je s kolegom dobro i zlo:

- Žao mi je. Zatečen sam. Izgubili smo divnog glumca i kolegu.

Petra Božovića vest je zatekla na snimanju serije.

Petar Božović, Foto: E- stock

- Zatečen sam, kao verovatno i sve kolege. Posedovao je jednu specifičnu boju. Na mene je ostavio utisak toplih likova iz romana Branka Ćopića. Mislim prvenstveno na Nikoletinu Bursaća. Zbogom, dragi moj kolega, neka ti je laka crna zemlja - rekao je bard glumišta za Kurir.

I Voja Brajović i dalje ne veruje da Gorana više nema:

- Otišao je u punoj snazi. Verovali smo da će večno da živi. Šok za sve nas koji smo ga poznavali.

Goran je, pored glume, veoma voleo sport. Dugo godina trenirao je boks, a do kraja je veoma vodio računa o svom telu. Ostvario je veliki broj zapaženih filmskih i TV uloga. Poslednje su bile u serijama "Klan" i "Delirijum tremens", ali i kultnim filmovima "Mi nismo anđeli", "Sabirni centar", "Zaboravljeni"... Dobitnik je dve Godišnje nagrade JDP (2017, 1995) i nagrade "Dr Branivoj Đorđević" za lepotu govora.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: