Neda Arnerić
Foto: YouTube/printscreen
Foto: Foto: YouTube/printscreen

Diva srpskog i jugoslovenskog filma Neda Arnerić preminula je 67. godini života u svom stanu u Beogradu. Od slavne glumice oprostio se i popularni voditelj Voja Nedeljković. On se u emotivnoj objavi na Instagramu zahvalio Nedi za sve što je učinila i otkrio je da je imao čast da bude s legendarnom glumicom na snimanju serije "Naša mala klinika", koje bilo pre desetak godina u Ljubljani.

- Neda Arnerić, jedna od prvih diva jugoslovenskog filma. Imao sam čast, pre desetak godina u Ljubljani, da budem u istom kadru sa njom na snimanju serijala “Naša mala klinika”. Hvala Vam Nedo na svim ulogama i neka Vam je večna slava - napisao je Voja.

Od dive jugoslovenskog filma opraštaju se brojne poznate ličnosti Diva srpskog i jugoslovenskog filma Neda Arnerić preminula je 67. godini života u svom stanu u Beogradu. Od slavne glumice oprostio se i popularni voditelj Voja Nedeljković. On se u emotivnoj objavi na Instagramu zahvalio Nedi za sve što je učinila i otkrio je da je imao čast da bude s legendarnom glumicom na snimanju serije "Naša mala klinika", koje bilo pre desetak godina u Ljubljani. - Neda Arnerić, jedna od prvih diva jugoslovenskog filma. Imao sam čast, pre desetak godina u Ljubljani, da budem u istom kadru sa njom na snimanju serijala “Naša mala klinika”. Hvala Vam Nedo na svim ulogama i neka Vam je večna slava - napisao je Voja.

Ceca Bojković se takođe oglasila i kratko rekla:

- Šokirana sam. Moram da se priberem - rekla je Ceca za Telegraf.

Foto: Printscreen/YouTube

Tužna vest o Nedinoj smrti stigla je i do glumca Bogdana Diklića, koji je bio u šoku: 

- Strašno.... Grozno se osećam... - bilo je sve što je mogao da izusti za Informer.

Foto: Dejan Briza/Alo!

Glumica Ljiljana Blagojević oprostila se od Nede na društvenoj mreži Tviter, gde joj je posvetila emotivnu poruku.

- Zbogom draga Nedo. Neka ti Bog da rajsko naselje. Valjda je za dobre to zagarantovano - napisala je Ljiljana.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ana Franic (@_anafranic_) on Jan 10, 2020 at 12:23pm PST

 

Glumci Lazar Ristovski i Andrija Milošević neutešni su zbog smrti slavne glumice Nede Arnerić. 

- Sa Nedom sam igrao u Rucanteovoj "Mušici" u pozorištu "Dvorištu". Igrala je Betiju. Razvratnicu. To je sigurno njena najbolja uloga koju je napravila u karijeri. Ponosan sam što sam bio deo njene karijere. Smirila se draga Neda u večnosti - rekao je za Blic Lazar Ristovski. 

Foto: Masanori Jošida/Alo!

 Poslednji projekat koji je Andrija Milošević radio sa Nedom bila je serija "Mamini sinovi".

- Vest me je pogodila i zaista mi je žao. Ona je imala blistavu karijeru i ostaće legenda našeg filma i televizije. Dok smo radili, bila je tiha i prijatna. Ona , Ceca Bojković i ja smo se divno zabavljali. Bila je vrhunski profesionalac. Nadam se da je sada našla svoj mir - izjavio je utučeni Andrija Milošević za Blic.

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Od Nede se oprostila i mlada glumica Tihana Lazović, koja je imala priliku da deli scenu sa glumačkom legendom.

- Nedo živčana sam ka pas. Ćuti sad i smeškaj se. Voljena filmska majko, lepo spavaj - poručila je Tihana na društvenim mrežama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tihana Lazovich (@tihanalazovich) on Jan 10, 2020 at 11:01pm PST

 

Jedan od najpotresnijih izraza tuge posle sinoćnje smrti čuvene jugoslovenske i srpske glumice sigurno je tvit Bojane Maljević.

- Jedan deo Nede razumeće samo deca-glumci. Počivaj u miru, lepoto - napisala je Bojana.

Inače, Neda je svoju prvu ulogu na filmu imala sa 13 godina, 1966. godine, a Bojana je prvi put stala pred kamere kad je imala samo 6 godina.