Kićo Slabinac
Ilustracija
Kićo Slabinac

Ilustracija

Kićo Slabinac, Foto: Ilustracija

Jedan od najpoznatijih pevača sa prostora bivše Jugoslavije Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je danas, piše Jutarnji list.

Pevač je u proteklih meseci nekoliko puta bio operisan, a premda su se njegovi bližnji nadali da će sve krenuti na bolje, lekri su ih u više navrata spremali i za ono najgore.

Iza sebe je ostavio neutešne sinovi Pavoa (41) i Ivana (39), prijatelje i brojne obožavatelje.

Prema ranijim navodima RTL-a, pevaču se stanje zakomplikovalo nakon operacije srca.

Kićo je iza sebe ostavio bogatu karijeru, a o susretima sa doživotnim Jugoslavenskim predsednikom Josipom Brozom Titom i njegovom suprugom Jovankom se i dalje priča. 

“Ja sam njemu četiri puta pevao. Kad bi dolazio u svoju vilu u Baranji zvao nas je da mu dođemo da sviramo u dnevnom boravku. Nismo puno pričali, ali jednom me pitao što sam to pričao u štampi. A ja sam u jednom intervjuu rekao da mi je teško da živim kao Hrvat pod hipotekom Jasenovca. Tito me pitao što sam to pričao u novinama, ja sam mu odgovorio: ‘Sigurno su vam ovi vaši već rekli’, na šta je on rekao: ‘Pa bogamu, zato ih i imam!’ Kad me protokol primetio blizu njega, dotrčali su i rekli da moramo da počnomo da sviramo, a Tito je rekao: ‘Pa vodite ga onda, ne držim ga ja.’ U tom trenutku nisam više znao gde me vode – na svirku ili na Goli otok”, rekao je Kićo.

Pročitajte još