Jovanka Broz
Printscreen
Jovanka Broz

Printscreen

Jovanka Broz, Foto: Printscreen

Kad je prvi put pevao pred Titom, Milka Planinc uporno je Maršalu govorila kako je to Kićo Slabinac, ali on je već znao ko peva.

Kako je pokojni KIćo navodi, nije mu bilo baš prijatno da peva samo za Tita, iako je to radio čak četiri puta u karijeri.

Nastupe za Josipa Broza održavao je u predsedničkim apartmanima, a jedna anegdota za Jovanku Broz ostala je svima u sećanju. 

“Jovanka je volela ‘Zbog jedne divne crne žene’ i cela se rascvala kad sam to pevao, valjda je mislila da pevam o njoj pa je malo i zasuzila. U Titovom društvu uvek je bilo prijatno, nismo puno pričali, ali stalno je imao neke provale i fore. Najveći problem bio mu je umiriti svoje pse koji su lajali i skakali kad bih ja počeo da pevam neke malo življe pesme i kad bih se razbacao po dnevnom boravku. Kakav god da je bio, meni je bilo veliko priznanje da te jedna tako svetska figura zove da mu pevaš četiri puta”, kaže Kićo za 100posto.

Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je danas.

Pevač je u proteklih meseci nekoliko puta bio operisan, a premda su se njegovi bližnji nadali da će sve krenuti na bolje, lekri su ih u više navrata spremali i za ono najgore.

Iza sebe je ostavio neutešne sinovi Pavoa (41) i Ivana (39), prijatelje i brojne obožavatelje.

Pročitajte još