Sloboda Mićalović
YouTube/printscreen
Sloboda Mićalović

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Sloboda Mićalović, već duži niz godina, važi za jednu od najpopularnijih televizijskih glumica.

Izvedbe ove umetnice publika redovno prati kako na filmu i serijama, tako i u pozorištu.

Mićalovićeva je svoju karijeru započela u pozorišnoj predstavi "Koštana", a iskusto stečeno u ovom dramskom komadu ju je umalo dovelo do glavne uloge u megapopularnom ostvarenju Zdravka Šotre "Zona Zamfirova". Ipak, glumici je pripala rola Vaske, a od tada Sloboda ne prestaje da bude u žiži interesovanja.

Sloboda Mićalović

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Pregled najpopularnijih uloga u TV serijama

Široj publici Mićalovićeva postaje poznata po ulozi Jelene Čađenović u seriji "M(j)ešoviti brak" snimanoj od 2003. godine, a ta rola će joj obezbediti i prvo priznanje koje je dobila sa kolegom Andrijom Miloševićem za najbolji glumački par.

Sloboda Mićalović

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Sloboda 2008. godine dobija prvu glavnu ulogu u seriji "Ranjeni orao". Glumica je ovde tumačila ulogu Anđelke Bojanić, a ovaj angažman joj obezbeđuje ponovnu nagradu za najbolji glumački par, ali sada sa kolegom Ivanom Bosiljčićem. Sloboda je 2010. godine proglašena glumicom godine i dodeljen joj je Oskar popularnosti.

Popularna glumica ponovo će pred kamerama zaigrati sa Ivanom Bosiljčićem u seriji "Nepobedivo srce". Sloboda i Ivan opet dobijaju priznanje glumačkog para godine.

Sloboda Mićalović

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Mićalovićeva 2015. godine tumači lik Sofije u seriji "Čizmaši" rađenoj po romanu Dragoslava Mihaiovića.

Sloboda 2017. tumači lik srpske kraljice Ane Dandolo u istorijsko-dramskoj seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine".

Nešto drugačija uloga za Mićalovićevu stiže u TV ostvarenju "Koreni" 2018. godine, gde je glumica pokazala svu širinu svog talenta tumačeći Simku Katić.

Sloboda Mićalović

Printscreen Youtube

Foto: Youtube/printscreen

Slobodino drugačije izdanje gledali smo u seriji "Biser Bojane" gde igra inspektorku Čarnu, a trenutno popularnu glumicu gledamo u ostavarenju "Ubice mog oca" u roli Dunje.

Odaberite najbolju ulogu Slobode Mićalović u TV seriji: