Ida Prester
Foto:Instagram printscreen
Ida Prester

Foto:Instagram printscreen

Foto:Instagram printscreen

Svi koji su imali vole da slušaju grupu "Lollobrigida" znaju ko je Ida Prester, pevačica jedinstvenog glasa i haraizme, a svi koji su je slušali dok govori ili peva misle da sve u životu postiže sa lakoćom i da je vedrina njeno srednje ime.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Idaprester (@idaprester1985) on Feb 6, 2020 at 11:35pm PST

- Oduvek sam znala da ću jednom živeti tu, imala sam taj osećaj. Krenula sam vikendima brijati po Beogradu jos u ranim 20-im, bila sam fascinirana. Ponuda koncerata, muzike, subkultura, štandovi s piratskim cd-ima kod Skc-a, ulovila sam i zadnji talas Akademije. Tamo sam upoznala ljude s kojima se i danas družim. Beograd je iz pozicije Zagrepčanke s početka 2000-ih bio prilična egzotika, bučan i lud. I danas mi je to glavna asocijacija - glasni ljudi, neskrivene emocije, nervoza, duhovitost i teatralnost. Zagreb je sladak i nepretenciozan. A Beograd je pozorišna diva - kaže pevačica.

Od udaje za Peševskg Ida slavi dva Uskrasa, jedan je katolički, a drugi pravoslavni, što je prava radost za njene sinove Ria i Roka, koji mogu da duže uživaju u prazničnim čarolijama.

Ida Prester

Foto:Instagram printscreen

Foto:privatna arhiva

- Obožavam Uskršnji doručak. U mojoj familiji u Zagrebu je to bila cela ceremonija, gozba bez kraja i konca. Šunka, jaja, mladi luk, rotkvice, nakon toga kuglof s kakaom. Okupljanja oko stola su mi jako draga, svi mi trenutno retko imamo prilike za to. Ove godine smo klincima priuštili mali doživaljaj - kaže Ida.

 

Pevačica je nakon uvođenja vanrednog stanja sa porodicom otišla na selo gde su slavili prvi Uskrs, zbog čega su deca veoma srećna jer su u dodiru sa prirodom i slobodna da se igraju napolju.

- Uskrs smo dočekali na selu, jaja smo s decom oblepili liščem i travkama, od svakog jaja smo napravili malu lutkicu. A ujutro smo ih posakrivali po vrtu, pa su ih klinci tražili, oduševili su se tom igrom. Ne znam šta ćemo sledeće godine kada budemo u stanu, sad imaju visoka očekivanja - kaže Ida i dodaje da je zbog posla morala da se vrati u Beograd, tako da će dečaci Uskrs po julijanskom kalendaru slaviti sa ocem na selu, a Ida se nada da će čitava situacija oko vanrednog stanja brzo proći.

- Svake godine ćemo smisliti neku novu foru. Meni se čini da je važno u roditeljstvu da se i roditelji zabavljaju. Ne moramo stalno izvoditi predstave za njih, znaju se deca i sama snaći. Ali koliko puta i nas ponese. Sve te igre i ludorije koje smišljamo, radimo i za sebe. I nama u očima mora zasijati dečija iskra, tad smo najbolji partner svojim mladuncima - smatra Ida.

Ida Prester

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

Vanredna situacija i epidemija nas je sve naterala da budemo u kući, a za neke ljude kao što je Ida, koji inspiraciju nalaze u kontaktu i komunikaciji sa ljudima, ovo predstavlja veliki izazov. Ipak, ona gledajući pozitivno na situaciju već ima plan koji planira da sprovede nakon što se sve završi.

- Prvo bi posetila moju mamu i tatu u Zagrebu. Nismo se videli preko mesec dana, sami su tamo, moj brat zivi u Štokholmu. JoŠ ih je i ovaj potres psihički uzdrmao. Osim njih izgrlila bi se sa svima, poznatim i nepoznatim. Prijatelje, poznanike, folovere s Instagrama. Jako mi fali fizički kontakt, gužva, ples u masi, na festivalima, klubovima. Ali za to ćemo nažalost još čekati, kako izgleda - zaključila je Ida na kraju.

Mnogma deluje kao da je Ida uvek raspoložena i da sve postiže sa izuzetnom lakoćom, pa čak i sada kada je situacija vanredna i kada slavimo u vreme policijskog časa.

Njena poslednja pesma "Minuta", za kratko vreme naišla je na brojne simpatije publike, a Ida kaže da je nastala u jednom dahu, kako se i većina njenih pesama rađa.

- Većinom sve moje pesme nastaju u jedan dan, zapravo u noć, preciznije, kad sam napokon sama. Ili te pogodi munja ili ne pogodi. Minuta je bila taj udar, samo je ispala iz mene. Pesma Sutra je takođe napisana praktično u jednom potezu i to iz jedne dosta depresivne epizode, taj dan mi se sve srušilo. Nisam ni ja uvek u fulu, imam loše dane. Al tako se lečim, svako nađe svoj način - objašnjava pevačica.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Idaprester (@idaprester1985) on Aug 15, 2019 at 10:55am PDT