Glumci u suzama ispratili Predraga Bajčetića na večni počinak!

A.K./S.A. | vip 2018-06-05 13:04:12 2018-06-05 13:04:12

Predrag Bajčetić, poznati srpski režiser, glumac, producent i redovni profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, preminuo je u 84. godini.

Sonja Andrić/Alo!

Predrag Bajčetić sahranjen je danas na Novom groblju.  Veliki broj glumaca, reditelja, pozorišnih, filmskih radnika, došao je da isprati velikog profesora na večni počinak.

Poslednje zbogom uputili su Sloboda Mićalović, Nenad Jezdić,  Ljuba Tadić, Nikola Kojo, Goran Sultanović, Bogdan Diklić, Zoran Živković, Caci Mihailović, Miroslav Mika Aleksić, Nenad Hadži Maričić, Miloš Vlalukin , Branko Cvejić, Uliks Fehmiju, Dejan Mijač i mnogi drugi.

Nakon završetka srednje škole, Bajčetić upisuje Akademiju za pozorišnu umetnost u Beogradu u odseku režije, koji završava 1956. godine u klasi Huga Klajna.

Tokom karijere, bio je pomoćni režiser u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, od 1956-1960. godine, a zatim glavnim režiser do 1965. godine. Od 1964. redovni je profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde su u njegovoj klasi glumi završili mnogi poznati srpski glumci kao što su: Katarina Radivojević, Sloboda Mićalović, Elizabeta Đorevska, Katarina Žutić, Bojana Maljević, Voja Brajović i mnogi drugi.

Expand player
Pogledajte više