insta
Printscreen / Instagram
Mira Banjac

E-stock

Foto: E-stock

Mira je pozdravila sve čitaoce našeg portala i zahvalila se što se brinemo za njeno zdravlje u ovakvom vanrednom stanju izazvanom pandemijom koronavirusa, premda se ona nalazi u rizičnoj grupi građana.

Intervju prenosimo u celosti:

* Kako provodite vreme u samoizolaciji? 

- Kako provodim vreme, kako moram. Zabrinuta sam. Pridržavam se strogo svih mera koje su za nas starije propisane. Nigde ne izlazim. U kući sam i mogu vam reći da mnogo razmišljam.

Mira Banjac

E-stock

Foto: E-stock

* O čemu razmišljate?

- Pa razmišljam o ljudima, stvarima, filozofskim temama. Sada imam vremena na pretek i razmišljam o čoveku kao biću. Ova situacija me je naterala da se zapitam čak i o nekim metafizičkim stvarima o bivstvovanju čoveka u današnje vreme.

* Do kakvog ste zaključka došli u svojim razmišljanjima? Kako objašnjavate ovu situaciju izazvanu pandemijom?

- Pa došla sam do zaključka da je sve ovo što nam se dešava danak koji planeta mora da plati za sveukupno ponašanje čoveka. Bili smo loši prema planeti i ona nam sada vraća istom merom.

* Šta mislite kada će sve ovo da se završi?

Mira Banjac

E-stock

Foto: E-stock

 

* Imate li pomoć od nekoga, premda ne možete da izlazite?

- Da, naravno. Ja živim sa sinom, ni on ne izlazi. Imam divne komšije i prijatelje koji nam kupuju sve što treba. Ja sam inače skromna tako da meni ne treba mnogo, samo ono osnovno, tako da se snalazimo - završava glumica.