BRANISLAV PETRUŠEVIĆ PREMINUO U 64. GODINI Glumac koga je volela cela nacija i svojim humorom nasmejao mnoge, a zbog ovoga će ga svi pamtiti!

Niko nije bio imun na njegove šale!

Branislav Petrušević Petrući
Branislav Petrušević Petrući, Foto: Printscreen/Youtube

Branislav Petrušević Petrući bio je poznati srpski glumac i komičar, koji uprkos svojoj velikoj želji zapravo nikad nije završio glumačku akademiju. Bio je deo Indeksovog pozorišta, komedijskog radijskog programa na kojem je izgradio svoju karijeru. Učestvovao je i u programu radija Beograd za koji je često pisao tekstove.

Završio je fakultet organizacionih nauka, smer kibernetika.

Rođen je 09.05.1955. godine, u vreme kada je ekonomska situacija bila teška kao i stanje u samoj državi.

Branislav Petrušević Petrući je bio oženjen i ima dva sina, Marka i Mateja. Sa suprugom Nadom je u braku preko 30 godina, a kako bi sprečili da im bračni život bude monoton, njih dvoje bi se često rastajali na par dana pa ponovo sastajali, dozvoljavajući tako jedno drugom slobodu kretanja i mišljenja.

Branislav Petrušević Petrući rado je trenirao tenis i učestvovao na mnogim turnirima. Njegov moto glasio je "učiti i samo učiti" i možda je upravo to bio jedan od razloga zbog kojih je odlučio da učestvuje u emisiji VIP Veliki brat.

ISPLIVALE FOTOGRAFIJE! Evo šta radi Jelisaveta dok Teo naporno trenira!

Branislav Petrušević Petrući
Branislav Petrušević Petrući, Foto: printscreen

Iako je u kući Velikog brata boravio svega nedelju dana, govorio je kako mu je to još jedno bogato i lepo iskustvo.

Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac. Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput "Petrući Brenći", i od tad je poznat po tom nadimku "Petrući" koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.

Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u radijskom programu Indeksovo radio pozorište, gde je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su raditi političke, ozbiljne emisije.

18 GODINA OD SMRTI RADMILE SAVIĆEVIĆ Živela je u bedi, zasmejavala je generacije, a ove reči je govorila kroz suze!

Branislav Petrušević Petrući
Branislav Petrušević Petrući, Foto: printscreen

U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama "Vreme sporta i razonode", "Radio sport", "Radio 202.", "Radio televizija Srbije".

1984. godine Petrući je glumio u filmskoj komediji "Moljac", reditelja Miće Miloševića. Radnja filma je o glumcu Miodragu Andriću koji tumači glavni lik Moljca. Film je napisan prema scenariju Siniše Pavlovića, Milana Živkovića i Jovana Markovića. U tom filmu Branislav Petrušević glumi lika po imenu Petrući.

"KAMEN JE PAO NA NJEGA, BILO JE STRAŠNO" Ćerka Anice Dobre posle potresnog iskustva donela odluku zbog koje je cela Srbija ponosna na nju!

Branislav Petrušević Petrući
Branislav Petrušević Petrući, Foto: Printscreen/Youtube

U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama "Tito u raju", "Boj na Kosovu", "Sa koje strane rešetaka je zatvor", "Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana", "Brze pruge", "Yugo kako to gordo zvuči", "Vikend akcija", "Izbori bez izbora" i drugima.

Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio u muzičkoj komediji "Hajde da se volimo 3", trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživio veliku popularnost i u bioskopima ga je pogledalo oko pet milijona gledalaca.

Njegova prva predstava "Izbori – jer ste vi to tražili" odigrana je čak 100 puta i pogledalo ju je preko 85.000 gledalaca.

ŽIKINA ŠARENICA PUNA IZNENAĐENJA! Dobra pesma, priče iz cele Srbije i sećanje na legendarnog Minimaksa!

Branislav Petrušević Petrući
Branislav Petrušević Petrući, Foto: Printscreen/Youtube

U svojoj bogatoj karijeri sarađivao je s mnogim poznatim imenima sa estrade.

Među njima su i Lepa Brena, Miroslav Ilić, Toma Zdravković, Velimir Bata Živojnović i drugi.

Petrući je kao član Indeksovog pozorišta dobio nagradu Oskar popularnosti na koju je iznuzetno ponosan.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi