PRVI PUT U PRESTONICI! GARBAGE izabrali! Pre njih u Beogradu nastupa AUTOPARK!

Sprema se žurka za pamćenje!

Autopark
 Foto: Nemanja Đorđević

Grupa Garbage koju ćemo ovog leta prvi put čuti u Beogradu, izabrala je goste ovog koncerta. Pre njih će 28.juna na Bazenima „11.april“ na Novom Beogradu nastupiti Autopark!

Autopark je alternativni rok bend iz Beograda, koji će sledeće godine obeležiti dve decenije postojanja! Smatraju ih predstavnicima šugejz i dreampop pravca alternativne muzike. Objavili su četiri albuma: „10+1“ (2005), “Osećanja za poneti“ (2006), „Sve dalje“, (2009) i "Autopakao" (2012). Bend je 2011. godine započeo tradiciju izdavanja novogodišnjih singlova i svakog 31.decembra obraduje publiku novom pesmom. U planu je i novi alum koji bi trebalo da izađe krajem 2019. godine. Trenutno rade u sastavu: Ognjenka Lakićević, Nikola Berček, Miroslav Cakić (iDuhovi), Srđan Popov (Sergio Lounge) i Lav Bratuša (DarkwoodDub).

Autopark
Autopark, Foto: Miloš Cvetković

"Velika mi je čast što ćemo imati prilike da otvorimo koncert Garbage, bend koji veoma cenim i čije pesme dobro znam“ Kaže Ognjenka i dodaje da su ih ne toliko muzički, koliko zbog stava, zbog mešavine besa i nežnosti i melodičnog pevanja, poredili sa ovom velikom grupom: „Garbage je upravo zbog dominantnosti i snage Širli Menson već decenijama prevažan bend za ženski glas u ovom i dalje veoma muškom svetu. Da nisam na bini, bila bih u publici, tako da smo spojili lepo i korisno“.

„Autopark je jedna je od naših najvažnijih rok grupa, jedinstvene estetike i izraza“ ocenio je svojevremeno ugledni novinar I rok kritičar Dragan Ambrozić: „Njihove pesme donose poetske zapise posebnog kvaliteta o emotivnoj svakodnevici gradskog života, iz pozicije mlade žene, dosežući trajne vrednosti.“

Autopark
Foto: Nemanja Đorđević

Njihov zvuk mogao bi da se opiše kao spoj gitarske buke i pop melodije, natopljen uticajima američkih i engleskih bendova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka. Muziku Autoparka čine promišljene i autentične gitarske vinjete, melanholične harmonije, kao i istovremena ranjivost i glasni stav žene koja preispituje koncept sveta, života, pravde, kao i ljubav, gubitke, razočaranja, ljutnju i tugu, ali prvenstveno i najviše samu sebe.

Legendarni Garbage jedan je od najpopularnijih bendova sa kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina i u svetu ali i u Srbiji. Poslednji put nastupili su u našoj zemlji 2005.godine na EXIT-u, imali su i najavljivali koncerte u regionu, ali ih nije bilo kod nas. Nakon mnogo godina iščekivanja, Beograd se našao na listi datuma za 2019.godinu!

Autopark
Foto: Nemanja Đorđević

Budite i vi budni uz „buku“ koju nam donosi ovaj legendarni američki bend, dođite na Bazene „11.april“ 28.juna! 

Ulaznice su u prodaji putem Ticketvision-a i online na www.tickets.rs

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi