KO JE HARLI KVIN? Evo šta se krije iza jednog o najintrigantnijih likova ikada! (FOTO/VIDEO)

Ludilo mozga!

Harli Kvin
Harli Kvin, Foto: Printscreen/Youtube

"Harlin" je trodelni mini-serijal strip autora Stjepana Šejića objavljivan krajem 2019. godine od strane DC-a, pod okrlijem edicije "Black Label" (stripovi za stariju publiku).

Harli Kvin je lik čija je popularnost neprestano rasla otkad je lik nastao u čuvenoj animiranoj seriji o Betmenu iz 1992. godine. Interesovanje za lik Harli Kvin porastao je nakon filmova Odred otpisanih (2016) i Ptice grabljivice (2020), u kojima je glumica Margo Robi sjajno iznela lik Harli Kvin učinivši je još popularnijom, piše Strip blog.

Harli Kvin
Harli Kvin, Foto: Printscreen/Youtube

Stjepan Šejić je stripom "Harlin" uneo svežinu u lik Harlin Kvinzel i bolje nego iko do sada ispričao njene motive, ideje i puteve koji su je neizbežno odveli u Džokerov zagrljaj i učinili je mentalno obolelom poput njega samog.

Mlada i poletna doktorka Harlin Kvinzel veruje da su mentalne bolesti posledica mehanizma preživljavanja. Kao mlada doktorka sa potencijalnim lekom za psihičke bolesti, svoju teoriju će morati da dokaže udubljujući se u poremećene umove najozloglašenijih zatvorenika mentalne ustanove Arkam. Ali, put do pakla uvek biva popločan najboljim namerama.

Stjepan Šejić prikazuje događaje koristeći samu Harlin Kvinzel kao naratora, jer ko bolje poznaje Harli od nje same? Kada priča počne, nema tragova od Harli Kvin, tu je samo mlada dr Kvinzel, koja nam pokazuje ceo splet događaja viđen njenim očima, dajući uvid u to ko je ona bila pre nego što je postala ozloglašena Džokerova devojka.

Šejić uverljivo i sa mnogo ljudskosti prikazuje kako je Harli bila samo mladi lekar koji želi da pomogne da se svet u kome živi poboljša. Efektno je prikazano kako osoba sa toliko ljudskosti u sebi preusmerava svoj fokus ka opsednutost zločincem kakav je Džoker. On ne čini ništa što bi romantizovalo njihovu vezu, čak i ne stavlja akcenat na taj odnos, nego na same promene u njenoj ličnosti, dok izgradnja njihove veze deluje sasvim spontano. Scene kada Harli i Džoker provode vreme u Arkamu u toku njenog istraživanja neumoljivo podsećaju na scene sa Klaris Sterling i Hanibalom Lekterom u filmu "Kad jaganjci utihnu".

Još jedna od stvari koju Šejić maestralno realizuje su prelasci iz jedne vremenske linije u drugu, koji se međusobno savršeno preklapaju.

Džoker
Džoker, Foto: Printscreen/Youtube

Umetnički deo je rađen u Šejićevom prepoznatljivom digitalno obojenom stilu. I na tom polju je jednako dobro promišljen i detaljan. Scene su živahne, smele i apsolutno dopunjuju priču. On ne zazire ni od mračnijih tonova koji su u pojedinim delovima stripa bili neophodni. Njegovi likovi, što nije čudo kada je ovaj umetnik u pitanju, izuzetno su seksepilno nacrtani, čak i Džoker, dajući tako novi, jedinstven vizelni prikaz gotamskog princa zločina."Harlin" je dovoljno mračan, a opet intrigantan strip koji na svojim nogama stoji i više nego samouvereno. 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi