Džon Malkovič
E-stock
Džon Malkovič

E-stock

Foto: E-stock

Čuveni holivudski glumac Džon Malkovič stigao je ranije danas u Beograd, kao glavna zvezda ovogodišnjeg Festa, a u 16 i 30 sati obratio se novinarima.

Malkovič je počasni gost 48. FEST-a. Na svečanom zatvaranju, danas, tokom poslednjeg dana Međunarodnog filmskog festivala, biće mu uručeno priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Malkovič će nastupiti večeras sa muzičko-scenskim performansom "Muzički kritičar".

 

Džon Malkovič

E-stock

Foto: E-stock

Džon Malković govorio je o svojim počecima, kao i ulogama koje su obeležile njegovu karijeru.

- Ono što je za mene posebno su moje pozorišne uloge... Postoji razlika između filmskih i pozorišnih uloga, ali mene su definisale one u pozorištu. One su uticale na moj razvoj kao glumca - rekao je Malkovič odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Malkovič je rekao da je on jedan od umetnika koji ne mogu da gledaju sebe u serijama ili u filmovima.

Džon Malkovič

E-stock

Foto: E-stock

- Ne mogu da podnesem svoj glas kada gledam neko od svojih dela. Ne smatram da je kritika surova, kada ocenjujem sebe, pokušavam da budem realan - kazao je Malkovič koji smatra da je kritika veoma bitna.

Novinare je zanimalo koliko se Malkovičev odnos prema glumi menjao u toku godina.

- Ono što me najviše uzbuđuje jeste scenario, a ne uloga. Neke su više interesantne, neke nisu, neke su kratkoročno zanimljive. Drugačije je nego pre 20 godina, ali samo zato što sam ja drugačiji - kazao je Malkovič.