Dragan Bjelogrlić
Alo!/Dejan Briza
Dragan Bjelogrlić

Alo!/Dejan Briza

Dragan Bjelogrlić, Foto: Alo!/Dejan Briza

Reditelj Dragan Bjelogrlić i scenarista Vladimir Kecmanović prekinuli su saradnju na drugoj sezoni "Senki nad Balkanom" i ovaj pisac više neće učestvovati na stvaranju nastavka popularne serije.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Iako su se najpre u javnosti pojavile informacije da je Bjelogrlić ostavio Kecmanovića bez angažamana, jer je ovaj kasnio sa pisanjem scenarija, pravi razlog sukoba vezan je zapravo za sasvim drugu seriju - "Žigosani u reketu".

To barem tvrdi naš poznati pisac u izjavi:

- Zbog nekih dobrih stvari koje smo zajedno uradili, kao i zbog višegodišnjeg druženja, nisam nameravao da iznosim u javnost detalje mog sukoba i prekida saradnje sa Draganom Bjelogrlićem. Sada kada su se mimo moje volje u medijima pojavile netačne inforacije vezane za tu temu, nema mi druge nego da se oglasim. Dakle, ja sam prekinuo saradnju sa Bjelogrlićem, a ne on sa mnom. I nisam je prekinuo zbog serije "Senke nad Balkanom", nego zbog serije "Žigosani u reketu" - rekao je Kecmanović.

Vladimir Kecmanović

Goran Srdanov

Vladimir Kecmanović, Foto: Goran Srdanov

Kako je objasnio, na ovom projektu nisu ispoštovana njegova autorska prava.

- Zajedno sa Bjelogrlićem i Kostom Peševskim ja sam idejni tvorac serije "Žigosani u reketu". Sa Peševskim sam napravio pilot epizodu i jedini ušao u rizik vezan za taj projekat. Ja sam autor imena serije i tvorac ključnih likova u njoj, a na špici te serije nisu priznata moja autorska prava. Istina je da ništa od toga što sam uradio nije neka posebna mudrost, a da naziv serije, ako mene pitate, nije adekvatan i koristio sam ga kao radni, a bez konsultacija sa mnom pretvoren je u zvanični. Ali je istina i da bih negde, gde se poštuju autorska prava, za ovaj grub prekršaj dobio ogromnu odštetu. Pošto ovde to nije slučaj, jedino što mi je preostalo bilo jeste da odustanem od svih projekata koje sam imao sa čovekom koji se nedopustivo ponaša - zaključio je Kecmanović.

Dragan Bjelogrlić

Tanjug/Dimitrije Goll

Dragan Bjelogrlić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Podsetimo, u prvoj sezoni serije koja je osvojila gledaoce širom Srbije scenario su potpisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a prema filmskoj priči Stevana Koprivice.