Andrijana Videnović
youtubeprintscreen
Andrijana Videnović

youtubeprintscreen

Andrijana Videnović, Foto: youtubeprintscreen

Glumica i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Andrijana Videnović prvi put se na filmskom platnu pojavila kada je imala 20 godina.

Iste godine ostvarila je zapaženu ulogu u kultnom filmu “Varljivo leto ’68”, gde je tumačila profesorku sociologije Nevenu Moreno.

Jednom prilikom pitali su je da prokomentariše scenu u kojoj je sa kolegom Draganom Zarićem gola skakala u reku, a ona je rekla da je za to i ne vežu baš lepe uspomene.

Andrijana Videnović

Printscreen

Andrijana Videnović, Foto: Printscreen

- I još sam plakala zato što se insistiralo da Zarić i ja moramo da trčimo goli u reku. Naš divni snimatelj, mi je rekao: ‘Jesi luda, ja da izgledam tako divno ne bih se uopšte oblačio’. Divan je to film bio, taj film je toliko preživeo vreme. Nije napravio veliki uspeh kada se pojavio, prošao je kao jedan pristojan film - rekla je ona za Blic.

Andrijana je ostvarila brojne značajne uloge. Tako smo je gledali u čuvenoj seriji “Sivi dom”, filmu “Više od igre”, a u periodu 2007-2008. godine glumila je u seriji “Ljubav i mržnja”.

Andrijana Videnović

youtubeprintscreen

Andrijana Videnović, Foto: youtubeprintscreen

U toj seriji glumila je maćehu i ljubavnicu lika kog tumači Ivan Bosiljčić, pa je i sa njim snimala golišave scene. Ono što je još zanimljivo jeste da je u istoj seriji glumio i njen tadašnji suprug Branko Đurić, od kog se u tom periodu i razvela.

Andrijana Videnović

Printscreen

Andrijana Videnović, Foto: Printscreen

- S mojim kolegom i ocem mog sina Brankom Đurićem ne živim već više od devet godina. Nismo se razišli u neprijateljstvu, ali rastali smo se i oboje imamo svoje privatne živote i partnere - rekla je ona tada, preneo je pomenuti medij. Andrijanu smo poslednji put gledali u filmu “Ne gazite tuđe snove” iz 2012. godine, u kom je tumačila profesorku matematike.

Trenutno živi na relaciji Beograd-Priština, i vodi miran život sa sinom Lukom i partnerom, književnikom Draganom Jovanovićem Danilovom.

Komentari (1)

laki

13.04.2021 14:36

Retko odvratna žena bože me sakloni....