DIREKTOR RTS-A PROGOVORIO! Otkrio šta će biti sa "Ubicama mog oca" i "Nemanjićima"!

Direktor Radio televizije Srbije, Dragan Bujošević otvoreno je progovorio o serijama "Ubice moga oca" i "Nemanjići" koje su poslednjih godina obeležile gledanost na Javnom servisu.

Nemanjići
Nemanjići, Foto: Screenshoot Youtube

Nakon što je prekinuta saradnja sa "Ubicama mog oca" posle prikazivanja prve sezone, prvi čovek RTS otkriva šta se zapravo desilo.

- Prethodnih godina su serije bila različite i pokazali smo popriličan uspeh. Kao što smo prethodnih godina obrađivali teme u koje niko nije imao hrabrosti da se upusti. Imali smo prvu sezonu serije "Ubice mog oca", što je bila prva krimi serija na ovim prostorima. "Sumnjivo lice" smo obradili s obzirom na to da niko nikada ni jedno delo Branislava Nušića nije obrađivao - priča Bujošević, a na pitanje zašto nemamo prilike više da gledamo "Ubice mog oca", kaže:

 

- Jednostavno su otišli tamo gde imaju neke bolje ponude, to je prosta priča - rekao je direktor RTS.

Uskoro će početi snimanja druge sezone "Nemanjići, rađanje kraljevine".

- "Nemanjići rađanje kraljevine" bili su iskorak. Radili smo nešto što niko drugi nije uradio. Nastaviće se, radi se druga ruka scenaria. Napisana je prva ruka, onda su ljudi koji su zaduženi za to pogledali taj tekst. Izneli su svoje primedbe, predloge i sugestije. Kada budemo dobili konačan scenario onda krećemo sa snimanjem druge sezone. Niko ne odustaje od tog projekta - rekao je Bujošević, a potom izneo svoj stav o kritikama koje su vođene na temu ove istorijske serije:

- Ne plašimo se kritika. Tada sam rekao da je dobar deo kritika bio namešten, da je bio organizovan, dirigovan. Izjavio sam da sada znam ko je to organizovao i kako je vođena kampanja protiv serije. Svako može da vidi kako je došlo do toga. Nemanjići su nažalost doživeli nepotrebnu kritiku, ne kažem da su savršeni i da nema ništa bolje od njih, ali kao i svaka dobra serija, i ova ima svojih loših i dobrih momentata. Niko nije rekao, upustili su se u poduhvati koji niko nikada nije uzeo da obradi. Jednostavno nisu imali hrabrosti. Mi smo imali i dobili smo poprilično dobar proizvod - istakao je prvi čovek Javnog servisa.


- Televizije koje imaju rijaliti imaju serije, to su uglavnom turske. Mi pravimo domaće serije u potpunosti. Ima televizija koje prave domaće serije tako što su domaći glumic i domaći reditelji, a sve ostalo je strano. Kupite licencu i prilagodite malo nama i onda tako možete da kupite 160 ili 200 epizoda. Kada tražite da se napravi scenario za nešto i raspišete konkur za to, onda je to jako teško da se dobije. Tada se na tim projektima radi po nekoliko godina da bi imali dobar materijal - izjavio je Dragan Bujošević i pozvao gledaoce da u nedelju od 20 časova pogledaju prvu epizodu serije "Koreni".

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

Povezane vesti

 • Korisnik: Gavrilo
  17/10/2018 - 21:36
  Otišli gde imaju bolje uslove jer si prethodno napravio ugovor samo za jednu sezonu što je čista glupost. A onda pravi drugu glupost što sam nije ponudio bolje uslove.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi