Bajaga i Instruktori
Marko Rupena
Bajaga i Instruktori
Bajaga i Instruktori, Foto: Marko Rupena

Ukoliko ste kao solistkinja ili deo ženske instrumentalne ili vokalne grupe iz Srbije i regiona, afirmisani ili ne, a imate svoju verziju neke od Bajaginih pesama, prijavite se se za učešće na ovom festivalu putem Fejsbuk stranice Bajage i instruktora.

Potrebno je da pošaljete svoj demo snimak jedne Bajagine pesme koju biste želeli da izvedete, kao i Jutjub ili Fejsbuk linkove ukoliko ih imate...

Poseban žiri BUNT festivala izabraće "posebnu gošću", koja će se učestvovati 9. novembra na koncertu "Sa ženske strane jastuka" na kome nastupaju Katarina Jovanović, Divna Ljubojević i Melodi, Bilja Krstić i Bistrik, Ana Sofrenović, Lena Kovačević, Amira Medunjanin i Ante Gelo, Iva Ikon, Jelena Žugić, grupa Luz Azul, tamburaški sastav La Banda, dečiji hor RTS-a, kvartet Intermeco...

 - Velika mi je čast što su ove dame, kao značajna muzička imena, pristale da pevaju moje pesme. Naslov "Sa ženske strane jastuka" je odlično smislio Peca Popović, jer se ove godine navršava tri decenije od izlaska albuma "Sa druge strane jastuka". To ne znači da će se koncertu pevati pesme samo sa tog albuma. Izbor pesama je na damama koje će ih pevati, kao i na ljudima iz BUNT-a. Jedva čekam da vidim kako će to izgledati u Zvezdari! - rekao je Bajaga.

Sva sredstva od prodatih karata za koncert ''Sa ženske strane jastuka'' biće iskorišćena za kupovinu pijanina studentu Beogradske akademije Ivanu Bašiću, dobitniku nekoliko međunarodnih nagrada koji nema svoj instument za vežbanje.