ČKALJA JE UMRO U SIROMAŠTVU, A NJEGOVE REČI I DALJE ODZVANJAJU Hvala Srbijo, pustili ste me da glođem do koske!

Najvoljeniji glumac stare Jugoslavije Miodrag Petrović Čkalja se nikad neće zaboraviti

Miodrag Petrović Čkalja
Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Screenshoot Youtube

Miodrag Petrović Čkalja napustio nas je pre tačno 15 godina. Poslednje godine života proveo je tiho, povukavši se iz javnog života. Reči koje je izgovorio pred smrt i danas se pamte i odzvanjaju u glavama mnogih.

Istaknuti komičar obratio se publici i svima onima koji su ga zaboravili kada je dobio nagradu za životno delo "Car Konstantin".

"Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde. Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske", rekao je neutešni glumac 2002. godine na dodeli, samo godinu dana pred smrt.

Snimio je preko 90 filmova i dobio veliki broj nagrada. Međutim, to što je bio priznati i poznati glumac izgleda da nije bilo dovoljno da do kraja života ima širok osmeh na licu. Čkaljin sin Čedomir Petrović za svog oca je rekao da je bio sasvim normalan, iako je njegova popularnost bila enormna. Čedomir je danas penzioner, više od 20 godina se ne bavi glumom, piše knjige, kolumne.

Miodrag Petrović Čkalja
Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Jutjub printskrin

Činjenicu da je njegov otac na kraju karijere bio zaboravljen, da ga se i danas retko sete, Čedomir komentariše:

"Zaboravljaju i žive, ne samo one kojih više nema. Nije se on sviđao nekima koji treba da ga se sete. On se sviđao narodu. A ovima je govorio u lice istinu. Ne vole svi da čuju istinu. Zbog toga trpimo i moja ćerka i ja. Trpimo, niko nas ne zove u pozorište, na film, na televiziju... Sva vrata su nam zatvorena kao londonska banka. Neće da nas zovu. Moja Jovana je odlična glumica, igrala je Jugoslovenskom dramskom. Došli su novi mladi glumci, poluglumci-polutajkuni, tu su klanovi... Ali ponosan sam što je Čkalja bio takav", rekao je svojevremeno Čkaljin sin.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Nina
  02/12/2018 - 10:38
  Ako je posle toliko odigranih uloga umro bez ičega, trebalo je krivicu da traži u sebi.
 • Korisnik: x
  01/12/2018 - 16:11
  Pa kako Pavle Vujisić nije umro od gladi a zarađivali su u isto vreme.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi