OVO NISTE ČULI O ČUVENIM GLUMCIMA! Bili su omiljeni tandem u seriji "Srećni ljudi", a niko ne zna da su preminuli na isti dan (FOTO)

Svi su ih obožavali.

Srećni ljudi
Srećni ljudi, Foto: Printscreen

Čuvene glumce Žiku Milenkovića i Dušana Počeka svi pamte kao neponovljiv tandem ju seriji "Srećni ljudi" u kojoj su tumačili uloge drugara Garca i Ilije Pandurovića, a kasnije su se takođde zajedno pojavili u filmu "1 na 1" u kojem su glumili dva džangrizava penzionera,l što je bila poslednja uloga Žike Milenkovića"!

ZBOG NJEGA SMO OBOŽAVALI SAPUNICE! Bio je opasan frajer, a evo kako danas izgleda Fernando Kolunga i zašto je prestao da DOBIJA ULOGE! 

 

Živojina Žiku Milenkovića pamtimo po sporednim ulogama u kultnim eks-ju filmovima i serijama. Pojavljivao se u najrazličitijim epizodama, ali njegovo lice uvek je izazivalo laki smešak publike - bilo da ga je prepoznala kao ujaka Soću u "Vrućem vetru", ministra u filmu "Kako sam sistematski uništen od idiota", ili inspektora u čijoj kancelariji pada čuvena opklada iz filma "Kako je propao rokenrol". Široj publici se, doduše, najjače "pali lampica" na pomen Garca u "Srećnim ljudima" i deda Trajka u seriji "Porodično blago", ali - svi znaju o kome je reč.

ZBOG NJEGA JE NAPUSTILA SRBIJU Nikada ih ne viđamo zajedno, a evo kako izgleda muž Branke Katić! U braku su 19 godina, a evo i kako su se upoznali! 

Žika iza sebe ima više od 30 filmova, više od 300 TV emisija (drame i serije) i oko 150 pozorišnih predstava - bio je deo ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, a u nekom momentu i upravnik, piše "Puls".

Srećni ljudi
Foto: Screenshoot Youtube

Važio je za "narodnog" glumca starog kova, jednostavnog nastupa i humora bliskog "širokim narodnim masama". Možda su ga baš zato i zaobilazila priznanja, po pravilu rezervisana za one koji "pomeraju granice".

Nije imao problem s tim - jednom prilikom je navodno izjavio kako bi voleo da ostane upamćen kao glumac koji u karijeri nije dobio nijednu nagradu.

 

- Da, mislim da se Žika (ne mogu ga ni sada zvati krštenim imenom jer ga je njime, koliko mi je poznato, malo ko oslovljavao a, potom, u srpskoj pozorišnoj tradiciji uvrežilo se to tepanje, prisvajanje glumaca) upravo tako osećao a znam da ga je beogradski pozorišni milje u vreme mog ulaska u pozorište takvim i smatrao: narodnim glumcem. Razlika je bila samo u tome što se Žika time ponosio a što smo mi taj kvalifikativ upotrebljavali pomalo pežorativno...

Žika je svoj privatni nadimak pozajmio svom estradnom liku ("Žika i Živka" u Selu veselom), odatle i rašireno uverenje da se sa njim poistovećuje. Verovatno je zato i u pozorištu Milenković doživljavan kao "Žika", prostodušni srpski seljak, dobrodušni hedonista ali vispreni, lukavi komentator života okolo - naveo je Miloš Lazin, reditelj, dramaturg i glumac.

SA OVIM BIZNISMENOM IMA ĆERKU Anica Dobra se nikada ne pojavljuje sa suprugom u javnosti! Procurila fotka, evo kako ON izgleda!

Milenković je preminuo 18. marta 2008. godine. Imao je 80 godina.

Neobična slučajnost je da je šest godina kasnije, takođe 18. marta, u 82. godini preminuo i Dušan Poček, kojeg su kolege znale kao "doktora", a mlađa publika kao "sajber penzionera".

Srećni ljudi
Srećni ljudi, Foto: Screenshoot Youtube

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi