Vera Dedović Miljković
printscreen
Vera Dedović Miljković

printscreen

Vera Dedović Miljković, Foto: printscreen

Film "Lepa sela lepo gore" obeležio je jednu eru kada je u pitanju domaća kinematografija. Gotovo da ne postoji osoba u našoj zemlji, ali i u regionu, koja nije pustila suzu uz potresne scene kojima obiluje ovaj film.

PROČITAJTE JOŠ:

Dragan Bjelogrlić

Alo!/Dejan Briza

Jedan od najupečatljivijih momenata u ovom ostvarenju jeste svakako onaj kada mlada učiteljica ulazi u tunel, pretučena, oblivena krvlju, dok glavni protagonisti ne mogu da se dogovore ko će povući obarač i upucati je.

Ovu učiteljicu glumila je Vera Dedović Miljković, tada dvadesetsedmogodišnja perspektivna glumica, kojoj su svi predviđali blistavu karijeru punu uspešnih uloga.

Vera Dedović Miljković

printscreen

Vera Dedović Miljković, Foto: printscreen

Nakon emitovanja filma "Lepa sela lepo gore", Vera je dobila mnoštvo ponuda, pa je glumila u dramama "Raj", "Ljubav, ženidba i udadba", "Želja zvana tramvaj", kao i serijama "Gore dole" i "Srećni ljudi".

Kada je bila na vrhuncu popularnosti, glumicu je zadesila teška sudbina. Ona je obolela od najteže bolesti, a posle kratke borbe je i preminula 19. decembra 2000. godine u svojoj 31. godini.

Vera je iza sebe ostavila ćerkicu Mašu i neutešnog supruga Borisa. Nominovana za Nagradu "Pere Dobrinovića" za ulogu u drami "Čekajući Godoa" kaoi i za film "Lepa sela lepo gore" na Filmskim susretima u Nišu. Poslednju ulogu odigrala je u filmu "Senke uspomena".

PROČITAJTE I:

Predrag Živković Tozovac

Printscreen