GODINA DANA OD SMRTI DIVE Bila je tri puta u braku, proglašena je za glumicu veka, a jedina je koja je dobila prestižnu nagradu!

Filmska, pozorišna i televizijska glumica, slovila je za najveću divu na prostoru bivše Jugoslavije.

Milena Dravić, komemoracija
Milena Dravić, komemoracija, Foto: K.Lazarević/Alo

Na današnji dan, pre tačno godinu dana preminula je Milena Dravić u 79. godini. 

Filmska, pozorišna i televizijska glumica, slovila je za najveću divu na prostoru bivše Jugoslavije, a odigrala je dvadeset pozorišnih uloga u predstavama raznih pozorišnih produkcija od kojih su mnoge višestruko nagrađivane a neke igrane i po više od petnaest godina, i po IMDb-u 159 filmskih iI TV rola.

Četiri i po decenije bila je u braku sa glumcem Draganom Nikolićem (1971 – 2016), od 1967. do 1969. sa rediteljem Vojislavom Kokanom Rakonjcem (1935-1969) I 1960/61 u kratkotrajnoj bračnoj zajednici sa rediteljem Mladomirom Purišom Đorđevićem.

Milena Dravić, komemoracija
Milena Dravić, komemoracija, Foto: Marko Metlas/Alo!

TEŽAK PUT DO SLAVE Ova Srpkinja je bila Bondova devojka, osvojila Holivud, a život joj je obeležila velika tragedija!

Na ovim prostorima bile je jedini dobitnik glumačke nagrade na prestižnom Kanskom festivalu, koja joj je pripala za ulogu u filmu "Poseban Tretman" Gorana Paskaljevića po scenariju Duška Kovačevića.

Dobila je i niz najprestižnijih nagrada među kojima su “Zlatna ruža” na Festivalu u Veneciji, “Zlatna Haridba” na festival u Taormini , “Zlatni laćeno” u Avelinu, više Zlatnih I Srebrnih Arena na Pulskom festival, “Dobričin prsten”, “Pavle Vuisić”, “Statueta Joakim Vujić”, “Zlatni pečat” Jugoslovenske kinoteke, “Beogradski pobednik” i druge. Među nagradama koje dodeljuju mediji izdvaja se priznanje “Večernjih Novosti” - “Glumica veka” (uz Miru Stupicu).

Milena Dravić
Milena Dravić, Foto: Screenshoot Youtube

 

NJENA ODLUKA JE FRAPIRALA REGION! Glumica se zamonašila u jeku slave! Živela bez grejanja i tople vode, a onda je isplivala priča o drogi

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi