Bata: Ne žalim se ni posle tri moždana udara!

Informer | vip 2015-11-25 23:52:32 2015-11-25 23:52:32

Velimir Bata Živojinović koji zbog narušenog zdravlja skoro da ne napušta svoj dom, čudi se zdravim ljudima koji su namršteni. Zahvaljujući supruzi Luli on je optimista.

Vesna Lalić

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preživeo je čak tri moždana udara, ne može mnogo da se kreće i da napušta dom, ali je ipak sačuvao vedar duh!

"Nakon tri moždana udara koja sam doživeo pre više od tri ogdine mogu da kažem da se danas osećam mnogo bolje nego u to vreme. To je zasluga moje Lule, koja me drži kao malo vode na dlanu, sestre Lepe Ilić, koja je uz mene danonoćno, ali i doktorke Tanke Todorović i Nataše Vukićević. Zahvaljujući njihovoj nezi i stručnosti ja sam u ovako dobroj formi".

Kako ste uspeli da pored svih zdravstvenih provblema zadržite vedar duh?

"Moj duh je porodični dar. Taksi smo svi u familiji. On je tu gde je, bez moje volje i uticaja. To nam je prirodno stanje i prosto se začudim kad vidim da je neko namršten".

Šta vam najteže pada kad je reč o vašem zdravlju?

"Ništa mi ne pada teško... Žao mi je što ne mogu češće da odem do moje 'Bevande' preko puta kuće, ali sam se navikao.

Ko vas od kolega najviše posećuje?

"Moji dugogodišnji kumovi i prijatelji redovno me obilaze, reditelj Dragoslav lazić i njegova supruga Dragana, scenograf Milenko Jeremić i njegova supruga Ljilja. Gaga je ranije dolazio, sada se i on uspešno oporavlja, očekujem ga ovih dana. Bjela je dolazio, a uglavnom se svi javljaju telefonom".

Expand player
Pogledajte više