ČOVEK KOJI VELIČA HRVATE Amerikanac optužuje Srbe da se ovim filmom "politički pravdaju", a golu i jezivu istinu stradanja našeg naroda ne priznaje!

Filmski portal Varajeti objavio je antisrpski pamflet povodom filma "Dara iz Jasenovca", koji će uskoro početi da se prikazuje u američkim bioskopima, prenose mediji u Republici Srpskoj

SCENE SA SNIMANJA FILMA O JASENOVCU
SCENE SA SNIMANJA FILMA O JASENOVCU , Foto: promo

Umesto recenzije, kako piše u nadnaslovu, autor Džej Vajzberg pokušava da nametne tezu prema kojoj Srbi, govoreći o sunarodnicima ubijenim u ustaškom logoru smrti, navodno, pravdaju svoju politiku u ratovima devedesetih.

 Drugi američki mediji pišu pohvalno o srpskom kandidatu za Oskara i Zlatni globus, a sporni tekst potpisuje autor koji je pre tri godine držao master klas u Zagrebu, a u svojim recenzijama hvali hrvatske i bosanske filmovima.

- Naš film nema zadnjih namera. Držimo se činjenica. Namera nam je bila da se prikaže jedini logor koji Nemci nisu kontrolisali i sve zlo koje je Jasenovac doneo Srbima, Jevrejima i Romima. Kritičar Varajetija sve povezuje s ratovima devedesetih, a to je samo providna zla namera da se u startu kod onih koji odlučuju o Zlatnom globusu i Oskaru ubaci zrno sumnje da ga ne posmatraju i ocene kao dobar ili loš film, već da vode računa o političkoj korektnosti. A da sam ja ovde u pravu, najbolje pokazuju ostale kritike u američkim medijima - kaže za Kurir producent Maksa Ćatović, koji zahvaljuje državi na pomoći u realizaciji celog projekta.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi