Srpska pravoslavna crkva najoštrije osudila Milijanu i Milojka Božića! Neblagoslovena zajednica osuđena na propast?

Alo.rs/T.S. | vip 2020-02-28 19:16:56 2020-02-28 19:16:56

Ekipa portala Alo.rs razgovarala je sa sveštenikom o učesnicima "Parova"!

Shutterstock/Alo!

Milijana i Milojko Božić od svog pojavljivanja u javnosti su jedna od glavnih tema. Ovaj par posebno se istakao svojom vezom u rijalitiju "Parovi 7", nakon kog su stupili u bračnu zajednicu. Međutim, u osmoj sezoni poznatog TV formata, mlada dama iz Pilatovića prevarila je supruga pred milionskim auditorijumom sa takmičarem Nemanjom Stamatovićem Žapcem. 

Milijana i njeni postupci izazivaju mahom negativne reakcije gledalaca popularnog rijalitija, a ekipa portala Alo.rs je odlučila da proveri kakav je stav Srpske pravoslavne crkve po pitanju bračne zajednice vremešnog Božića i njegove 53 godine mlađe supruge. 

Razgovarali smo sa sveštenikom Lj.R. koji je za naš portal rekao da je sam čin stupanja u bračnu zajednicu sa tolikom razlikom u godinama ravan ozbiljnoj bolesti!

"To treba da se leči, to nije normalno! Pravoslavna crkva priznaje jedino razliku između supružnika do najviše 15 godina, a sve preko toga prepušteno je episkopu na odlučivanje", rekao je sveštenik za Alo.rs.

Sa našim sagovornikom nismo ni uspeli da prokomentarišemo preljubničke aktivnosti popularne učesnice rijalitija "Parovi", jer nam je bio i više nego jasan stav crkve.

Podsetimo, Milijana Božić je supruga Milojka prevarila sa Nemanjom Stamatovićem Žabcem, koji iz braka sa suprugom ima troje dece i dva unuka.

Poznato je da Srpska pravoslavna crkva, ne samo da osuđuje ulazak u bračnu zajednicu između dvoje ljudi čija je razlika pri stupanju u istu veća od 15 godina, nego takođe ima jasan negativan stav prema preljubi kao činu narušavanja svete zajednice dvoje ljudi. 

Dolazimo do zaključka da veza između Milijane i Milojka Božića nije blagoslovena od Boga, a kao takva osuđena je na propast iz ugla vernika i crkve.

Expand player
Pogledajte više