Đorđe Balašević
Alo!

Kako prenose mediji, poslednje dane Balaševića otkrio je izvor blizak porodici. Navodno je pre nego što je otišao na intenzivnu negu tražio da čuje svoju najveću ljubav, suprugu Olju.

Njegova ljubav sa suprugom Oliverom trajala je duže od četiri decenije.

Đorđe Balašević sa suprugom, Foto: Privatna arhiva

Sreli su se sasvim slučajno tokom jednog TV gostovanja, a zbog Oliverine konstatacije da je Zlatko Vujović opasan fudbaler Balašević je rešio da se odmah oženi njom. Đorđe i Olivera Balašević uživali su u skladnom braku četiri decenije, međutim, mnogi se pitaju da li bi čuveni kantautor imao toliko emotivnih balada da daleke 1979. godine nije upoznao svoju Oliveru, koja je njegova najveća podrška, ali i inspiracija.

Đole je upoznao mladu Zrenjaninku Oliveru Savić, našu bivšu reprezentativku u sportskoj gimnastici, nenadano. Oboje su bili gosti novosadske televizije – Olivera kao sportista, a Đorđe kao muzičar. Riđokosa devojčica koja je studirala organizaciju rada u Novom Sadu tad nije ni sanjala da će se u tog „razbarušenog“ i „neobaveznog“ mladića s gitarom zaljubiti „skroz-naskroz”. Vrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline, s pregrštom medalja i priznanja, trebalo je da odluči između te svoje ljubavi i ove nove, koja se tek rađala.

I tu ja prevagnem kao peta disciplina – pričao je Đorđe u decembru 1981. godine.

U vreme dok je Olivera studirala i živela u domu, Đole je pod njenim prozorom često pevao, a veliku ljubav nisu krili. Ipak, bilo je na početku nekih pokušaja uticaja sa spoljne strane, kako je Đole to šeretski objasnio.

Da se njihova ljubav nije gasila nijednog trenutka, dokaz je i Đorđev gest o kome ceo Novi Sad priča.

Naime pevač je redovno u novosadskim cvećerama poručivao 11 belih ruža za svoju voljenu suprugu, a baš njoj je večeras možda i najteže.

Kako mediji prenose Đorđeva poslednja želja je bila da iz bolničke postelje bar još jendom čuje svoju suprugu, ali oduvek je govorio da kada umre jednog dana želi da mu se na grobu posadi ruzmarin. Ono što je sigurno jeste da će mu ova želja biti ispunjena.

Ruže i ruzmarini koje građani nose i ostavljaju zajedno sa cvećama, jasno je koliko će cela Vojvodina, ali i Balkan još dugo tugovati za čuvenim mornarom.

Nopvosađani su se organizovali preko jedne "Facebook" stranice da se u 20h okupe na gradskom trgu. Na fotografijama koje smo pripremili možete pogledati kako je večeras sve u srpskoj Atini sve u znaku Đorđu Balaševiću.