Bata Živojinović
Foto: Promo/Biblioteka Osečina

U utorak, 24. juna 2024. godine u Galeriji Narodne biblioteke Osečina otvorena je izložba “Bata u 90 slika” povodom 90 godina od rođenja slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića.

U ime domaćina prisutnima se obratila direktor Biblioteke Ana Vasiljević, a više o izložbi govorila je autor Elena Stojanović, zatim direktor „Borbe“  Andrija Jorgić, glumčev sin Miljko Živojinović i predsednik opštine Osečina Nikola Tomić, koji je i proglasio izložbu otvorenom.

Postavku putujuće izložbe “Bata u 90 slika” čine fotografije iz bogate arhive časopisa “Borba”, a izložba je urađena u saradnji “Borbe” i porodice Živojinović, uz podršku Minstarstva kulture Republike Srbije.

Osim izložbe koja pruža jedinstven uvid u bogatu karijeru i život jednog od najomiljenijih glumaca sa ovih prostora,direktor Borbe Andrija Jorgić otkrio je da je u planu  da se o Bati snimi i igrani film, koji bi, prema njegovim rečima bio i nacionalni interes, s obzirom na to da je reč o ikoni srpske i jugoslovenske kinematografije.

Predsednik opštine Nikola Tomić izrazio je zadovoljstvo što je izložba posvećena jednom od naših najvoljenijih glumaca svoje mesto našla i u Osečini, i tom  prilikom se i zahvalio gostima na rečima podrške upućenim stanovnicima ove opštine zbog teškoća koje su pretrpeli usled elementarnih nepogoda koje su zadesile ovaj kraj prethodnih dana.

Izložbu u Osečini svi zainteresovani će moći da vide u narednih desetak dana, nakon čega nastavlja svoj put po Srbiji, a svoje putovanje završiće u Pekingu, gde čuvani Valter traje kao glumačka ikona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading