Alek BOldvin
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Glumac Alek Boldvin se izjasnio da nije kriv po optužbama za ubistvo iz nehata u pucnjavi na snimanju filma "Rust", u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins, a ranjen režiser Džoel Souza.

Boldvin je negirao odgovornost za smrt Hačinsove, insistirajući da mu je rečeno da je pištolj "hladan", odnosno da su u njemu samo ćorci, kao i da je oružje ispalilo, iako on nije povukao okidač.

Tužioci su rekli da su tražili podizanje optužnice nakon što je nezavisni forenzički test utvrdio da pištolj nije mogao da sam da ispali metak osim ako nije povučen obarač, piše "Rojters".

Boldvin se izjasnio nekoliko dana nakon što je specijalni tužilac Kari Morisei prikazao fotografije na kojima se vidi da su pravi meci doneti na set od strane rukovodioca oružjem na tom filmu, Hane Gutjerez.

Prema svedočenju iz sudnice i policijskim zapisnicima, Gutjerez je rukovala pištoljem pre nego što ga je pokupio pomoćnik reditelja filma, Dejvid Hols, koji je rekao Boldvinu da je pištolj bio "hladan".

Gutjerez se suočava sa suđenjem 21. februara zbog odvojene optužbe za ubistvo iz nehata, dok je Hols sporazumno priznao krivicu i dobio šestomesečnu uslovnu kaznu zbog nesavesnog korišćenja smrtonosnog oružja.

BONUS VIDEO:


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading