Robert De Niro
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Grejem Čejs Robinson, bivša asistentkinja slavnog Roberta De Nira, tužila je glumca i dobila ga na sudu.

Njegova kompanija moraće da plati bivšoj zaposlenoj 1,2 miliona dolara povodom optužbi da ju je vređao po rodnoj osnovi i ponižavao.

Nakon što je dala otkaz u njegovoj kompaniji "Kanal prodakšns", Grejem je podnela tužbu, tvrdeći da je bila zlostavljana, ponižavana, nedovoljno plaćena i da ju je De Niro tretirao kao njegovu "kancelarijsku suprugu", a tražila je odštetu od čak 12 miliona dolara.

Odgovoreno joj je kontratužbom, ali su porota i sud presudili u njenu korist, dok su porotnici u građanskoj parnici utvrdili da glumac nije lično odgovoran.

Dvostruki dobitnik Oskara je uzvratio tužbom protiv Robins, njegove dugogodišnje izvršne pomoćnice. Optužio ju je za zloupotrebu sredstava kompanije i gledanje serija tokom radnog vremena. Ona je bila na De Nirovom platnom spisku 11 godina. 2008. godine dobila je posao kao njegova lična asistentkinja, da bi kasnije bila unapređena. Tada je postala potpredsednica proizvodnje i finansija u kompaniji.

De Niro je tokom suđenja odbacivao njene tvrdnje da ju je vređao, iako je priznao da je ponekad možda bio loše raspoložen. De Nirova kompanija je uzvratila tužbom i tražila je od nje da isplati šest miliona dolara, optužujući je da je na lični račun nezakonito prebacila više od 450.000 dolara, da je trošila desetine hiljada dolara na hranu, putovanja i druge usluge, kao i da je gledala serije na Netfliksu tokom radnog vremena. Posle osam dana svedočenja, kao i pet sati većanja, porota je utvrdila da ona nije odgovorna ni za jednu od tužbi. Glumac nije bio u sudnici kad je presuda pročitana, a ona je proslavila sa svojim advokatima.

Ne samo da je gospođa Robinson dobila slučaj protiv Kanala, već ju je porota u potpunosti podržala, presudivši da su De Nirove tužbe protiv nje neosnovane - rekao je njen advokat Dejvid Senford.

Inače, glumac je nekoliko puta pobesneo u sudnici, te bivšoj radnici poručio da treba da je bude sram.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading