PREMINUO ČUVENI DI DŽEJ Uzrok smrti još uvek nepoznat, SVI TUGUJU (FOTO)
Foto: Pixbay

Rej Kordeiro, di-džej sa najdužim radnim stažom na svetu, preminuo je u 98. godini. Potvrđeno je da je Kordeiro preminuo u bolnici u petak, 13. januara. Uzrok smrti nije saopšten.

Kordeiro je rođen 1924. Svojim poslom je počeo da se bavi 1949. Priznat je od strane Ginisove knjige rekorda kao di-džej sa najdužim radnim stažom na svetu. Njegova emisija "All The Way With Ray" emitovana je 51 godinu do njegovog penzionisanja 2021. godine.

PREMINUO ČUVENI DI DŽEJ Uzrok smrti još uvek nepoznat, SVI TUGUJU (FOTO)

Print Screen Youtube/South China Morning Post

 

"Publika me je pratila, odrasla sa mnom, i sada su svuda po svetu. I dalje su me slušali na internetu.", rekao je Kordeiro u jednom intervju nakon penzionisanja.

Kordeiro je intervjuisao Bitlse na vrhuncu njihove slave 1964. Džon Lenon je u intervjuu prepričao njihove rane dane u nemačkom gradu Hamburgu, gde su živeli u relativnom siromaštvu. Oni su kasnije potpisali naslovnu stranu magazina za Kordeira, za koju je rekao da "verovatno vredi čitavo bogatstvo". Emitovanje intervjua u Hong Kongu koje je usledilo obezbedilo je di-džeju status poznate ličnosti.

Intervjuisao je i Elvisa Prislija, Ser Eltona Džona i Tonija Beneta.

"Dr Kordeiro (ujka Rej) je dao značajan doprinos radiodifuznoj industriji u proteklih 70 godina i bio je veoma cenjen u tom sektoru. Bio je voditelj najdužeg radio programa u Hong Kongu. Želeo bih da izrazim iskrenu zahvalnost doktoru Kordeiru na njegovom doživotnom doprinosu radiodifuznoj industriji i uputim najdublje saučešće njegovoj porodici. S ljubavlju ćemo ga se sećati", rekao je hongkonški sekretar za trgovinu i ekonomski razvoj Algernon Jau, prenosi Variety.

PREMINUO ČUVENI DI DŽEJ Uzrok smrti još uvek nepoznat, SVI TUGUJU (FOTO)

Print Screen Youtube/South China Morning Post

Sekretar hongkonškog sekretara za kulturu, sport i turizam Kevin Jeung takođe je odao poštu. "Bio je istaknuta ličnost u popularnoj kulturi Hong Konga i naš ljubazni senior, dajući značajan doprinos muzičkoj sceni Hong Konga. Tužni smo zbog njegove smrti i on će ostati upamćen po lepom.", prenosi NME.

HITNO SAOPŠTENJE GRAND PRODUKCIJE Nakon izjave Lee Kiš da primaju MITO, ovo je njihova strana priče!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading