KANJE SE VRATIO NA DRUŠTVENE MREŽE Evo šta je reper prvo uradio kad je shvatio da više nije blokiran
EPA

Kanje Vest (44), se vratio na društvenu platformu Tviter nakon što mu je nalog bio suspendovan zbog antisemitskih izjava. Reper i dalje nastavlja u kontroverznom stilu pa se tako fanovima javio hebrejskim pozdravom, a spekuliše se da će se ponovo kandidovati za predsednika.

- Testiranje, testiranje. Proveravam je l' mi Tviter odblokiran - bio je Kanjeov prvi probni tvit.

- Shalom - kratko je napisao Vest sledeći tvit i dodao smajlić, što se nije svima dopalo.

Kanje je već imao povratak na Tviter početkom meseca, kada je objavio fotografiju jednog NBA košarkaša. 

Košarkaš je dan ranije priznao da je to što je na svojim društvenim mrežama promovisao film antisemitskog sadržaja, imalo izrazito negativan uticaj na jevrejsku zajednicu. Nakon toga je obećao da će organizacijama koje žele iskoreniti mržnju i netoleranciju donirati 500 hiljada dolara.

Podsetimo, Vestu je Tviter profil vraćen nakon što je Elon Musk postao vlasnik platforme. Pristup Tviteru bio mu je zabranjen nakon što je na svom profilu napisao da će 'krenuti u napad na Jevreje'. 

KANJE SE VRATIO NA DRUŠTVENE MREŽE Evo šta je reper prvo uradio kad je shvatio da više nije blokiran

EPA

 

- Večeras sam malo pospan, ali kad se probudim, idem u napad na Jevreje. Smešno je što ja zapravo ne mogu biti antisemit jer su crnci takođe Jevreji. Vi ste se poigravali mnome i pokušavate uceniti svakog ko se protivi vašoj agendi - napisao je.

Kanje je kontroverznim antisemitskim izjavama drastično smanjio bogatstvo te više nije u kategoriji milijardera. Prema poslednjem izveštaju Forbesa neto vrednost Kanjea Vesta iznosi oko 400 miliona dolara. Ovo je popriličan pad s obzirom na to da je još do nedavno njegova neto vrednost iznosila 1.5 milijardi dolara.

KANJE SE VRATIO NA DRUŠTVENE MREŽE Evo šta je reper prvo uradio kad je shvatio da više nije blokiran

Foto: Shutterstock

 

Do ovog pada bogatstva je došlo jer su mnogi brendovi s kojima je sarađivao otkazali saradnju. Vestu su brendovi Adidas, Gap i Balensijaga otkazali poslovne saradnje. Osim antisemitskih komentara, komentara po društvenim mrežama, Kanje je nosio i promovisao majice s kontroverznim natpisom 'White Lives Matter', koje se povezuje s Ku Klux Klanom.

BJELINA ŽENA ODUZIMA DAH Maja se pojavila kod Brene na slavi i osmehom kupila sve

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading