ŽRTVA SAM SILOVANJA I INCESTA Ešli Džad progovorila o traumatičnom detinjstvu i zlostavljanju
Foto: Youtube/Printscreen

Američka glumica, Ešli Džad, proslavila se holivudskim hitovima “Kolekcionar” i “Dvostruka opasnost”. Iako se čini da je njen život popločan uspehom i bogatstvom, iza se krije tužna životna priča.

Glumica je 2011. godine objavila biografiju “All That Is Bitter and Sweet”, u kojoj je otkrila da je više puta bila žrtva se*sualnog nasilja. Zlostavljao ju je stariji čovek dok je bila dete, silovana je kao tinejdžerka, a bila je i žrtva se*sualnog nasilja od strane rođaka čijeg se imena prisetila tek nakon psihoterapije.

ŽRTVA SAM SILOVANJA I INCESTA Ešli Džad progovorila o traumatičnom detinjstvu i zlostavljanju

Foto: Youtube/Printscreen

 

Glumičini roditelji razveli su se kada je imala samo četiri godine, a već u sedmoj godini upala je u depresiju. Ubrzo je po prvi put postala žrtva zlostavljanja, a kada je za isto ispričala svojim bližnjima, niko joj nije verovao.

Od malena je bila izložena seksualnim eskapadama svoje majke Naomi, kao i njenim fizičkim obračunima s brojnim partnerima. Naomi je imala i pištolj pa se Ešli s oružjem igrala od malih nogu, a čak se i oprobala u ruskom ruletu. Do svoje osamnaeste godine promenila je čak trinaest škola, pa se osećala nepoželjno i nevoljeno.

U srednjoj školi pobedila je na manekenskom takmičenju osvojivši dvomesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bede i omogućiti novi početak. Međutim, za vreme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken je pokušao da je prisili na oralni seks.

ŽRTVA SAM SILOVANJA I INCESTA Ešli Džad progovorila o traumatičnom detinjstvu i zlostavljanju

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ešli je uprkos svim poteškoćama nastavila dalje, a jedan od njenih prioriteta bilo je obrazovanje. Diplomirala je na Univerzitetu u Kentakiju, pa se preselila u Holivud gde je ostvarila zavidnu karijeru.

Svoje bolne ožiljke je godinama je krila od javnosti, a tek je na nagovor tadašnjeg supruga Darija Frančitija odlučila je da razotkrije svoju strašnu prošlost i na taj način se oslobodi bola koji ju je izjedao iznutra od ranog detinjstva.

U knjizi je napisala i kako ju je sestra Vinona motivisala da se prijavi na rehabilitaciju zbog prejedanja. Tamo se suočila sa svim bolnim sećanjima iz života.

– Preživela sam se*sualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovljena sam jer su mi 2006. osoba koje su proživele isto pomogle u oporavku… Leto 1984. je bilo bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve posmatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svedok, neko ko će potkopati moju izjavu u slučaju da odlučim sve prijaviti) – napisala je jednom prilikom na društvenim mrežama.

Ešli tvrdi da i dalje pati od depresije i objašnjava da je odlučila da potraži pomoć u rehabilitacijskom centru u Teksasu. Terapije su joj pomogle da dođe do potisnutih sećanja na incest u detinjstvu, iako nije napisala koji ju je član porodice zlostavljao.

ŽRTVA SAM SILOVANJA I INCESTA Ešli Džad progovorila o traumatičnom detinjstvu i zlostavljanju

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ešli je pukom srećom preživela jedan pad u Kongu. Naime, otputovala je kako bi se bavila naučnim istraživanjem bonobo majmuna, a padom u divljini slomila je nogu na čak četiri mesta i doživela oštećenje nerava. Sate je provela u velikim bolovima, sve dok joj kosti nisu vraćene na mesto. Nosili su je 3 sata i 6 sata vozili motorom, sve dok nije dospela do grada.

- Bez moje braće i sestara iz Konga, unutrašnje krvarenje bi me ubilo ili bih i izgubila nogu. Budim se plačući od zahvalnosti, duboko dirnuta zbog svake osobe koja je doprinela nečemu što mi je dalo život i spasilo mi duh tokom odiseje koja je trajala čak 55 sati- napisala je tada.

Pre nekoliko godina, na konferenciji “Women in the World”, Ešli je govorila o najbolnijoj temi koja joj je obeležila život. Ona je pričala o sopstvenom iskustvu kad je u pitanju abortus. Džad nije jedina slavna dama koja je govorila o ovoj temi.

Ešli je otkrila kako je donela odluku o prekidu trudnoće jer je bila silovana od strane oca nerođenog deteta. Ona je dodala kako bi, u slučaju da je donela odluku da rodi dete, otac dobio pravo na starateljstvo od strane države.

- Razlog zbog kog sam htela da prenesem svoje vlastito iskustvo jeste da sam vrlo otvorena i, kao što svi znaju, silovanje sam preživela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam uspela pristupiti sigurnom i legalnom abortusu. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovekom koji me je silovao - pričala je Ešli.

 IZAZVAO GNEV JAVNOSTI Kanje Vest ponovo sve šokirao svojim stajlingom, komentari samo pljušte (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading