OVO JE POSLEDNJI SNIMAK ČUVENE MERILIN MONRO Fotograf priznao kakva je bila nekoliko dana pred kraj života
Foto: Youtube/Printscreen

Poslednji snimak Merilin Monro urađen je samo nekoliko dana pre njene smrti.

Bio je potpuno privatan, a javnosti je postao poznat sasvim slučajno. Ovo je poslednji poznati snimak glumice. Nastao je krajem jula 1962. i na njemu se glumica vidi na plaži kako pozira fotografu Džordžu Borisu. Načinili su ga prolaznici koji su prisustvovali fotografisanju.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Džordž je posle ispričao da se videlo da glumicu "nešto muči". Raspoloženje joj je variralo od histeričnog smejanja do bezrazložnih suza.

Merilin Monro pronađena je mrtva 5. avgusta 1962. u svom stanu u ranim jutarnjim časovima od strane njenog psihijatra, Ralfa Grinsona. Njena kućna pomoćnica Eunis Marej osetila je da nešto nije u redu. Videla je svetlo ispod vrata, ali nije mogla da uđe u sobu.

Vest o smrti postala je naslovna strana svih tadašnjih novina. Na sahrani najslavnije plavuše onog doba prisustvovali su samo njeni najbliži dok su stotine radoznalih posmatrača bili okupljeni oko groblja.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ovolika glumičina popularnost koja i danas traje usko je vezana sa slikom o njoj koja je plasirana u javnost. Merilin je, sa jedne strane, bila seks simbol, modna ikona i jedna od najpoznatijih zvezda starog Holivuda.Sa druge strane, bila je poznata po burnom privatnom životu, tragičnom detinjstvu i ekscesnom ponašanju. O njoj su pisali i novinari i feministi. Jedni su je smatrali žrtvom studija koji su joj upropastili život. Drugi borcem za neku vrstu slobode koja na kraju nije imala snage da izdrži pritisak i očekivanja javnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=riNT65h7uWs

PRAVA BOGINJA, CECA SE SKINULA NA KIPRU Pevačica uhvatila magičan momenat na plaži, sve puca od njenih oblina

Komentari (0)

Loading