VIL SMIT JE OBRUKAO NAŠU ZAJEDNICU! Holivudski glumac oštro o skandalu na dodeli Oskara!
Tanjug

Protekle večeri održana je dodela Oskara, a ceremonija je pala u senku jer danas svi pričaju o tome što je Vil Smit na sceni ošamario kolegu Krisa Roka. 

Američki glumac Adam Devenport sumirao je utiske sinoćnje dodele, a postupak Vila Smita je osudio.

- Krivi su i jedan i drugi. Vil Smit je obrukao celu zajednicu kada se odlučio za nasilje na događaju gde treba da nagradimo najveća dostignuća u industriji. S druge strane, njegova žena Džejda živi sa alopecijom i, iako je Kris Rok komičar, njegova šala nije bila samo neslana, već i okrutna - započeo je glumac, pa nastavio:

- Ipak, nasilje nije odgovor i kao poznata ličnost i uzor, Vil Smit je postavio loš primer i pokazao da neko može da udari drugu osobu ukoliko mu se ne dopada šta je taj rekao. 

VIL SMIT JE OBRUKAO NAŠU ZAJEDNICU! Holivudski glumac oštro o skandalu na dodeli Oskara!

Alo

 

Mnogi misle da je sve što se desilo bilo isplanirano, ali on tvrdi da to nije slučaj.

- Moj kolega Skot Fajnberg je bio na licu mesta i video je kada su Vila tešili i smirivali Denzel Vošington i Tajler Peri tokom reklama - kaže Adam. 

Na stranu ovaj loš momenat, mnogi su oduševljeni time ko je sve osvojio Oskara, a Devenport ističe da su to i zaslužili.

- Godine teškog rada se ulažu u to da se napravi film. A kada vas kolege nagrade, to je svakako veliko dostignuće i pokazuje kakav je vaš talenat. Moje lično mišljenje da li je ovaj ili onaj trebalo da osvoji je manje važno, barem dok ne postanem i sam onaj koji glasa za to - kaže glumac.

On ističe da je ranije za njega dodela Oskara bila kao Božić, te da se uvek radovao tome. Danas više nije toliko opsednut, te smatra da je ova dodela više produkt američke pop-kulture nego mesto gde će se prepoznati rad svih u filmskoj industriji u celom svetu.

VIL SMIT JE OBRUKAO NAŠU ZAJEDNICU! Holivudski glumac oštro o skandalu na dodeli Oskara!

Alo

 

- Više se bira i gleda rad američkih zvezda nego superiorniji rad stranih umetnika. Mislim da je sjajno što je Džesika Čestejn osvojila nagradu jer je pretalentovana. Takođe, smatram i da je pobeda filma "CODA" pravi izbor jer daje glas zajednici gluvonemih - kaže Adam i dodaje:

- Ono što bih ja voleo da vidim u budućnosti jeste da glumac sa ovih prostora osvoji Oskara. Nijedan glumac iz Srbije ili sa prostora bivše Jugoslavije nikad nije bio nominovan. Ako ne grešim, Karl Malden, koji je poreklom odavde, je jedini osvojio Oskara i to je to. A to se desilo pre tačno 70 godina.

Adam je 2011. godine bio na ceremoniji sa svojom tadašnjom mentorkom, glumicom Melisom Lio. Ona je na toj dodeli zlatnu statuu ponela kući, a dobila ju je prvi put posle 30 godina rada. 

Kako ističe, ona je tada uradila nešto što do sada nije bila praksa - reklamirala je sebe gde god je mogla, što se danas radi uglavnom na društvenim mrežama.

VIL SMIT JE OBRUKAO NAŠU ZAJEDNICU! Holivudski glumac oštro o skandalu na dodeli Oskara!

Tanjug

 

- Svako ko kaže da je dovoljno to što su nominovani, laže. Svi žele pobedu. Melisa ju je želela i dobila ju je posle tri decenije u industriji. Posle dodele smo otišli na žurku kod Madone i sjajno se proveli, tada sam upoznao Nikol Kidman, Paf Dedija i Marka Rafala - priseća se Adam i nastavlja:

- I dalje čuvam kartu sa te dodele, a Melisa mi je poklonila kovertu u kojoj je pisalo da je ona dobitnica. Uvek je pokazujem mojim studentima u Beogradu, kako bi znali da se rad uvek nagradi. Svako ko dođe u moj dom može da vidi deo istorije Oskara u Beogradu - zaključio je glumac. 

Inače, Adam Devenport već neko vreme živi i radi u Srbiji. U našu zemlju je došao iz Njujorka, a jednom prilikom je izjavio da je to učinio zbog ljubavi. Pored glume, on se bavi i predavačkim radom, pa je tako veliki broj njegovih učenika angažovan na raznim projektima kako kod nas, tako i u inostranstvu.

JAVNE PREVARE, SVINGERAJ, SKANDALI Ovo su svi detalji života kontroverzne Džejde Pinket zbog koje je Vil Smit ošamario Krisa Roka na dodeli Oskara!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading