SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI! Voditeljka dobila otkaz zbog odvratnih rasističkih komentara na račun novorođene bebe Megan i Harija
sutterstock

Kolumnistkinja britanskog Telegrafa, Džuli Barčil, kaže da je otpuštena posle "rasističkog" tvita o drugom detetu Megan Markl i princa Harija, Lilibet Dajani.

Barčilova je na Tviteru objavila niz uvredljivih komentara nakon što je objavljeno ime bebe rođene u petak u Kaliforniji.

Novinarka kaže da je dobila otkaz posle rasprave oko imena bebe s istaknutom britanskom advokaticom Džoanom Toš. Sve je započelo kad je Barčilova napisala kako je ime bilo "propuštena prilika" za vojvotkinju i vojvodu od Saseksa.

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI! Voditeljka dobila otkaz zbog odvratnih rasističkih komentara na račun novorođene bebe Megan i Harija

Foto: Shutterstock

 

Rekla je kako je bebu trebalo da nazovu Džordžina Flojdina, aludirajući se na Džordža Flojda, crnca kojeg je prošle godine u Mineapolisu ubio policajac Derek Šovin.

Njihov razgovor mnogi su opisali kao odvratni rasizam.

Ali kolumnistkinja iz Brajtona nije se izvinila za svoje tvitove. Napisala je samo da je dobila otkaz u Telegrafu posle pet godina. Dodala je kako su je ionako ograničavali u kolumnama.

Telegraf nije potvrdio da je Barčilova dobila otkaz, ali novine su dale do znanja kako nisu odgovorne za ono što je njihova sad već bivša saradnica napisala na Tviteru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading