Zorica Brunclik
Screenshot Youtube
Zorica Brunclik

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Sa željom da budu lepše nego što jesu, žene se podvrgavaju raznim estetskim zahvatima. Neki ih osveže i podmlade, ali ih, s druge strane, pojedini trajno unakaze.

Zorica Brunclik

Foto: YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

- Uvek je htela još i još, i stalno je razmišljala šta bi sledeće mogla da uradi. Tako je došla na ideju da malo poveća usne. Međutim, kako nije želela da na svakih pet-šest meseci dodaje hijaluron koji se brzo troši, odlučila se za trajni filer - ispričao je za "Alo!" izvor blizak Brunclikovoj.

Zorica Brunclik

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Ta ju je odluka, ispostavilo se vrlo brzo, koštala puno. Njeno tkivo u usnama odbacilo je strano telo, pa su se u njemu stvorile grudvice.

Zorica Brunclik

Alo!/Rajko Ristić

Foto: Alo!/Rajko Ristić

Načelnica radiologije u Urgentnom centru Srbije i specijalista estetske medicine dr Kristina Davidović za "Alo!" kaže da rešenje Zorkinog problema leži isključivo u hirurgiji.

- Ovakvi deformiteti na usnama mogu se pojaviti i kao kasna reakcija na hijaluronski filer, ali u veoma malom procentu. Češće i gotovo uvek oni su posledica ubrizgavanja sintetičkog materijala kao što je to biopolimer, u narodu poznatiji kao silikon - rekla je za "Alo!" dr Davidović i dodala:

Zorica Brunclik

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Zorica najbolje zna šta je ubrizgala, kada i u kojoj meri. Postoje dva načina za rešenje ovog, za oko nimalo lepog problema. Prvi je topljenje ili razgradnja kortikosteroidnim preparatom. On može malo da ublaži problem i smanji grudvicu, međutim, definitivno i trajno rešenje svakako jeste vađenje silikona hirurškim putem. Jedino na taj način moći će da usnama vrati prirodan oblik i jedrinu, te da se oslobodi ovog deformiteta - rekla je za "Alo!" dr Davidović.