Jovana i Željko Joksimović
Nenad Vujanović/Alo!

 

Jovana i Željko Joksimović slave rođendan ćerkama

Dejan Briza/Alo!

Jovana i Željko Joksimović slave rođendan ćerkama, Foto: Dejan Briza/Alo!

Jovana i Željko skladnim brakom primer su mnogima da uprkos turbulentnim vremenima mogu opstati u zajednici uz puno poštovanja i ljubavi. Njihov centar sveta su deca Kosta, Ana i Srna, kojima su obezbedili srećno detinjstvo.

Godina za nama za najpopularniji bračni par bila je lepa i privatno i poslovno, a Jovana i Željko otkrivaju koje su prve asocijacije koje ih vezuju za 2019. godinu.

Željko: Uglavnom su se dešavale lepe stvari na privatnom i poslovnom planu. Trudili smo se da budemo što bolji roditelji, pre svega da nađemo vremena da budemo što više sa svojom decom i da sve te stvari podnesemo na najbolju mogući način iako to nije toliko lako, da proglasimo to normalnom stvari. Tako da smo uživali sa našom decom, radili smo. Jovana je ustajalo skoro svako jutro, a i ja sa njom. Nemojte to da zaboravljate.

Željko Joksimović i Jovana Joksimović

E-stock/Jovan Jovanovic

Željko Joksimović i Jovana Joksimović, Foto: E-stock/Jovan Jovanovic

Jovana: Promenila sam kako mi zvoni telefon, pa taj zvuk sad sve budi u kući.

Željko: Ta zvonjava koja je baš glasna, i to je jako stresno za mene posle 12 godina. Ustajem i ja negde oko 6 ili 6.20. Deca jako rano ustaju, Kosta ide u prvi razred, a Ana i Srna idu u vrtić.

Jovana: Živećete i osećaćete se onako kako to proglasite za neki prethodni period. Svaka godina sa sobom nosi lepe i teške trenutke. Ja biram da 2019. pamtim po lepim stvarima, iako su mi se izdešavale neke čudne stvari u 2019. Bitno je da su nam živa i zdrava deca, da smo nas dvoje dobro i da budemo srećni. Važno je da se 2019. završi na najbolji mogući način. Za nas je to uz našu decu i uz posao koji volimo jako važno.

Važite za jedan od najskladnijih parova, kako postižete harmoniju u vašem odnosu?

Željko: Za harmoničan odnos je potrebno da svaki muž svira harmoniku. (smeh) U životu treba život živeti punim plućima. To je nešto što se trudimo da pravimo moja žena i ja. Mi smo tim, pre svega. Nisam verovao da ćemo biti takav tim, ali sam zahvalan bogu što sam upoznao ovakvu ženu i na kraju 2019. mogu da kažem da sam baš napravio pravi izbor. Nije mi trebalo 11 godina da to saznam, ali uživamo i konzumiramo život na najbolji mogući način.

Jovana: Desi vam se u početku neka hemija koja je veća ili manja. Kod nas je bila veća. Ako ta hemija odlukom nas dvoje ne preraste u nešto dobro, ne možemo da opstanemo duže od šest meseci. Nas dvoje smo pored velike zaljubljenosti, kasnije ljubavi, odlučili da ćemo život provesti zajedno. Mislim da je to upravo to što nam brak postavlja kao postulat.

Željko i Jovana Joksimović

E-Stock/Kobra

Željko i Jovana Joksimović, Foto: E-Stock/Kobra

Jovana, koliko vas je u životu pokretao i davao vam snage pozitivan duh i osmeh koji imate na licu?

- On nije uzrok nego posledica mog izbora da budem zadovoljna. Svako od nas može uticati na to, i kad ne ide sve kako treba, i kad su loši dani, nikada ne gubim veru i trudim se da svemu nađem smisao. Imam troje dece i oni su dovoljan razlog da se stalno smejem. Zdravi su, sjajni, zabavni, pune divne energije koju dele i šire.

Željko, da li ste romantik po prirodi, ugađate li Jovani, pravite li romantične trenutke ili ti momenti s godinama blede?

- Nisam naročito romantičan, a nije ni Jovana. Ali to ne znači da jedno drugom ne ugađamo. Znate koliko danas sa troje male dece znači kad me Jovana pusti popodne da spavam? To je za mene danas više od romantike.

Jovana, da li ste s godinama zavoleli sve Željkove mane?

- Zar vi vidite neke mane? Ja ne! Šalim se malo. Da, naša ljubav je godinama sve jača. Možda nekom zvuči kao kliše, ali zaista je naš odnos takav da se pre svega volimo, a potom i poštujemo jedno drugo, sve sklonosti, različitosti, želje, navike. Srećna sam što sam uz Željka, on je za mene idealan u svakom pogledu baš takav kakav jeste.

Jovana i Željko Joksimović

Rajko Ristić/Alo!

Jovana i Željko Joksimović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

A Željko, vi Jovanine?

- Svaki dan kada je pogledam shvatam koliko sam ja zapravo srećan čovek. Pitam se nekada zaslužujem li je. Mi smo, pre svega, sjajan tim, mada to možda nije delovalo na početku da će ispasti tako sjajno. Ali shvatam da sam napravio najbolji mogući izbor. I najlepši.

Da li biste voleli da vaša deca budu vaša kopija duhom, energijom, stavom?

Željko: Voleli bismo da naša deca imaju svoj karakter, put, energiju. Nije dobro biti ičija kopija. Mi kao roditelji smo tu da ih usmerimo, pomognemo, savetujemo, ali ne da u njima ostvarujemo sopstvene ambicije ili želje. Već sada su dosta karakterni, Ana i Srna su dva različita sveta, iako tako male. Kosta je priča za sebe, brzo raste, već je pravi mali dečak koji zna šta želi, a još više šta ne želi. Mina je odrasla i ponosni smo na nju zbog onog što je do sada ostvarila, kao i zbog ambicije i volje da se profesionalno ostvaruje uporedo sa studiranjem.

Koji su vaši poslovni poduhvati za 2020. godinu?

Željko: Početkom proleća trebalo bi da startuju sa emitovanjem tri kablovska kanala - muzički, dečji i zdravstveni kanal u okviru moje kompanije. Najveći deo ove godine proveo sam u planiranju čitavog projekta i u kreativnom i strateškom radu jer smo već više od 300 sati programa snimili. Iako se godinama bavim različitim projektima koji se tiču proizvodnje i plasmana sadržaja, ovo je definitivno najkompleksniji, najzahtevniji projekat oko kojeg sam jako strastven, zajedno sa celim timom, ali i celom porodicom. Ali verujem u ovu stvar više nego u bilo šta. Prvo verujem kao muzičar i autor da mora postojati jedno, samo jedno mesto na ovom ogromnom medijskom nebu koji pušta i promoviše i dalje dobru muziku. Moj odgovor autotjunu i muzici u kojoj se ne razumeju reči nije hejt. Ne. Nego ponuda nečega što nije to. Da ne bude da niko to nije branio. Evo, ja ustajem da branim i pop i rok. Dalje, osećam kao roditelj da imam obavezu da moje troje male dece može da gleda dobar program na televiziji, i Jovana i ja sa njima. Želim da vidim decu, porodice, da u programu ravnopravno učestvuju deca sa smetnjama u razvoju, sa invaliditetom, romska deca jer hoću da se učimo različitosti i poštovanju svih. Ne spavam, ali se radujem jer će uskoro imati svoj život.

Jovana i Željko Joksimović

Nenad Vujanović/Alo!

Jovana i Željko Joksimović, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Jovana: Slušam ga sa koliko strasti priča o ovom projektu i iskreno uživam. Trudim se da budem podrška, jer kada radite bilo šta od početka, od nule, to je jako teško. Sa druge strane, mi smo sad malo i konkurencija, pa ću se truditi da mi ne odvedu gledaoce.

Željko: Oko dece se vrti naš svet

Željko, imate četvoro dece. Da li biste voleli da se u narednim godinama pridruži još jedan član, da Jovana i vi dobijete još jedno dete?

- Četiri je savršen broj, rekao bih. Jovana i ja mnogo volimo decu, oko dece se i vrti naš svet, i ne možemo da zamislimo dan da nismo sa njima. Ipak, verujem da je ovo dovoljno što se nas tiče, a sada je na drugima da pruže doprinos natalitetu.

Jovana: Trudim se da pažljivo negujem odnose sa ljudima

Jovana, koliko su kompromisi u životu, braku dobri, odnosno, koliko jedno drugom osluškujete potrebe, dajete savete, sugestije, a kada znate nekada da se ugrizete za jezik?

- Pratila sam vrlo osuđujuće komentare javnosti na neke izjave javnih ličnosti, žena koje su govorile da se ugrizu za jezik da bi sačuvale mir u braku. Kao da to zaista ne postoji. Nekada mi insistiranje na emancipaciji smeta, jer svako ima pravo na svoje odluke i svako utiče na svoje odnose. Verujem duboko u činjenicu da na sreću utiču odnosi sa ljudima do kojih vam je stalo pa se trudim da ih pažljivo negujem. Da bismo se dobro osećali, jako je važno da budemo iskreni, puni poštovanja i ljubavi i na kraju posvećeni. Nijedna stvar ne opstaje sama po sebi, a naročito ne ljubav.

Željko i Jovana Joksimović

Rajko Ristić

Željko i Jovana Joksimović, Foto: Rajko Ristić