Usnija Redžepova
D. Živančević
Usnija Redžepova
Usnija Redžepova, Foto: D. Živančević

Redžepova je, kako pišu Večernje Novosti, u bolnici od utorka, kada je prebačena iz Makedonije, gde nije mogla da bude hospitalizovana, jer nije zdravstveni osiguranik te zemlje.

 - Pevačica rodom iz Makedonije, koja se proslavila vranjskim pesmama, još krajem jula trebalo je da dođe u Beograd na kontrolu, ali nije mogla da podnese dug put. Ona ima i tri ugrađena stenta, a zbog narušenog zdravlja ne može da brine o sebi, pa je zbog toga bila u Makedoniji kod brata sa kojim je pre dva dana doputovala u Beograd - navode Novosti.

Usnija, koja je 25 godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu igrala Koštanu Bore Stankovića, razbolela se pre smrti supruga - harmonikaša Svetomira Šešića Šeleta.

 - Kada je istaknuti estradni umetnik preminuo pre dve godine od raka pankreasa, to je Usniju potpuno dotuklo. Njegov odlazak ostavio je veliku tugu i prazninu u njenom srcu. Nije mogla da se pomiri sa činjenicom da je izgubila čoveka koji joj je bio sve - suprug, saradnik, prijatelj i veliki oslonac u životu. Usnija i Šele venčali su se 1978. godine, ali nisu imali decu - dodaju Novosti u tekstu pod naslovom "Životna drama lepe Koštane".

Redžepova je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici pesmama "Kazuj krčmo, Džerimo", "Zbog tebe, mori Leno", "Rasule se kose moje", "Od Niša do Vranja", "Ja sa juga, ti sa severa", "Živote moj"...

Uz Usniju su, kako list navodi, osim brata i sve njene kolege i prijatelji koji kažu da je svesna ozbiljnosti situacije, ali da je jaka i veliki borac. Među kolegama je i čuvena makedonska pevačica Esma Redžepova koja čini sve kako bi Usniji obezbedila lečenje kod najboljih stručanjaka u Nemačkoj.