Televizija
Printscreen
Televizija

Printscreen

Televizija, Foto: Printscreen

 

Sa malih ekrana ružičaste televizije najnovije vesti saopštava Ivan Golušin iz studija, a Gordana Uzelac sa terena.

- Svakako da nije lako čitati o stradalima i umrlima, pogotovo kada su ti podaci vezani za našu zemlju. Meni je dodatno bilo teško u početku, jer je prvi centar zaraze bila moja rodna Kikinda i tih dana sam brinuo za porodicu i prijatelje koji tamo žive. Ipak, nikada nisam dozvolio da privatno nadjača profesionalno, pa se tako i sad trudim da budem na visini zadatka - kaže Ivan koji u zgradu Pinka ulazi tek nakon što prođe određene provere.

- Plašim se virusa u okvirima razumnog. Srećan sam što je, iako radim svaki dan, moja kuća TV Pink obezbedila odmah na ulazu proveru temperature i dezinfekciju ruku, obuće i odeće svih koji uđu u zgradu. To nam svima daje sigurnost i olakšanje. Nosimo maske i na poslu.

Ivan Golušin

Printscreen

Foto: Printscreen

Ipak, u mnogo većem kontaktu sa ljudima je Gordana Uzelac, koju smo pitali da li se plaši da može biti zaražena.

- Kao i svako ljudsko biće, naravno da mi nije prijatno i svejedno. Osećam strah, pre svega zbog svojih roditelja koji su u godinama, prijatelja, kolega, sestre, njene dece, pa na kraju i zbog sebe. Izveštavala sam u raznim situacijama, neke su bile veoma opasne, mnoge teške, vrlo često mi je i život bio ugrožen, ali ovo možda i jeste najteže izveštavanje u mojoj karijeri budući da se radi o neprijatelju za koga ne znate kada će, gde i koga napasti. Teši me to što je vlasnik i glavni i odgovorni urednik Televizije Pink Željko Mitrović istog trenutka kada je proglašeno vanredno stanje u Srbiji preduzeo sve mere da zaposleni dobiju adekvatnu zaštitu. Montirana je i posebna kapsula sa UV zracima koja na našoj garderobi ubija sve viruse i bakterije.

Na terenu se susreće sa različitim reakcijama:

Gordana Uzelac

Printscreen

 Foto: Printscreen

- Nije lako, nagledamo se mi svega i svačega, neretko nailazimo i na osudu, ali mnogo je više onih koji nas potapšu po ramenu, pruže ruku, upute lepu reč za sve ono što uradimo. Takve stvari me čine hrabrom i spremnom. A i adrenalin čini svoje.

- Dobar novinar-istraživač faktički ne može da funkcioniše bez adrenalina. On je uvek prisutan, dodatno te stimuliše, gura napred, ubija strah ukoliko postoji.