Vesna Zmijanac
Alo!/Rajko Ristić
Vesna Zmijanac

Youtube/Printscreen

Vesna Zmijanac, Foto: Youtube/Printscreen

U razgovoru za "Alo!", Vesna je otkrila kako provodi vreme s unukom Reom, u kakvim je odnosima s Lepom Brenom i Dinom Merlinom, ali i gde su završili njeni provokativni kostimi koje je nosila u svojim spotovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Dugo vas nije bilo u medijima, da li ste se umorili od estrade ili je lepše van grada?

- Čini mi se da jedino od estrade ne mogu da se umorim. Nastupam svakog vikenda. Najviše pevam po Evropi, a dosta vremena volim da provedem u Atini. Jedino što sam se zasitila od novina i televizije. Volim jednom godišnje da se pojavim, čisto da vidite da sam i dalje živa.

Nikolija je nedavno rekla da puno radite, ali da ne želite ništa da snimite. Zašto?

- Nikolija voli puno da troši, pa mama mora zbog toga da radi. Šalu na stranu, ali znam da moram uskoro da uđem u studio i snimim nešto novo. Imam nekoliko pesama, a nakon toga planiram da napravim i veliki koncert.

Dino Merlin je nedavno izjavio da postoji mogućnost da snimite nastavak "Jorgovana". Kada će se to desiti?

- Dino je, na albumu koji se zove "Deset mlađa", napravio sjajnu pesmu za nas dvoje. Zove se "Klupko" i to je isto odlična pesma, ali veoma komplikovana. Sećam se da na snimanju nikako nisam mogla da uđem u ritam kako treba, već sve u kontru i mnogo sam ga nervirala. Pevala sam ja dobro, ali van ritma, pa mi je malo preselo. Rekla sam mu: "Zašto mi nisi dao neku drugu pesmu?", a on mi je odbrusio: "Zato što je ovo moja najbolja pesma".

Vesna Zmijanac

Alo!/Nenad Vujanović

Vesna Zmijanac, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

 S Lepom Brenom i Mirom Škorić pevali ste o muškarcima. Kakav je sada vaš odnos?

- Odličan, obe su mi veoma drage. Brena mi je drugarica, ali nemamo vremena da se viđamo tokom nedelje, već se uglavnom sretnemo ili na snimanjima emisija ili na aerodromu, jer svi i dalje puno radimo. Čitavu deceniju obeležile smo Brena i ja. Nažalost, nisam otišla na njen koncert, jer sam bila u Bugarskoj.

Osim glasom i pesmama, vi ste uspeli i da obeležite jedno vreme i smelim stajlinzima... Pre dvadesetak godina šokirali ste publiku kada je izašao spot za vašu pesmu "Rat i brat"...

- Taj kombinezon s ružama, koji sam nosila u spotu, kupila sam u Njujorku, a kasnije sam ga poklonila Karameli. Pocepao se sto puta, ali smo ga usput šili. Iskorišćen je maksimalno. To vreme je bilo obeleženo mojim stajlinzima, znam da ljudima i dalje ispada vilica kada gledaju neke moje spotove. Svi me pitaju da li i dalje čuvam te antologijske komade garderobe, ali Nikolija je uzela one malo elegantnije stvari, a ostalo sam poklonila Karameli.

Zaboravila sam duet sa Slavkom

Osim s Merlinom, snimili ste i duet sa Slavkom Banjcem, kojem je dugo trebalo da postane hit. Zašto?

- Ponosna sam na svoje duete jer su za sva vremena. Pevamo svi na nastupima - muški deo dajem publici, ženski otpevam sama. Duet sa Slavkom Banjcem je dosta dugo bio u drugom planu, nisam ga godinama pevala, ali se u Crnoj Gori desila interesantna situacija. Bila sam na nastupu i pre nego što su muzičari počeli da sviraju sledeću pesmu, publika je počela da peva refren te pesme. I oni počnu da skandiraju da hoće tu pesmu, a ja im kažem: "Pa ljudi, ne znam kako počinje ta pesma", ali su je ipak oni otpevali.

 S druge strane, Nikolija kaže da je često kritikujete zbog oblačenja... 

- Nikolija to može samo da kaže, ali me ništa ne sluša. Relju i posluša, ali mene nikad. Čekajte, pa ja sam uvek bila za to da žena treba da se obuče lepo, da ne kažem slobodno. Kad si mlad, kako drugačije... Jao, što nemam 29 godina, sve bi grmelo od mene. Grmelo je i tada, ali možete li da zamislite kako bi sada bilo. Naopako.

Kako provodite vreme s unukom Reom? 

- Rea mi uglavnom zapadne kada je frka, bukvalno čim sletim, odmah mi uvale dete. A kada sam u Beogradu i kada je sve normalno, tada su i oni tu i ne daju mi je. Kada je svima frka, baba je tu.

Vodite li Reu na Bukulju?

- Naravno, ali u poslednje vreme to češće radi Niki, jer sam ja konstantno s majstorima.

Da li puštate Rei muziku i na šta bolje reaguje - na narodnjake ili repere?

- Bogami, na narodnjake. Voli da igra i cupka.

Bugari me obožavaju

Zbog čega su naši pevači starije generacije popularni u Bugarskoj? - Bugari su divna publika i divan narod. Kada god sletim u Sofiju, imam osećaj kao da sam došla u Beograd. Svake godine pevam u njihovoj "Areni", ali imam i solističke koncerte u Sofiji. Takođe, punila sam i stadion "Levski".

Šta želite za Novu godinu?

- Uglavnom sam sve svoje snove ispunila, a sada bih želela da budem zdrava i da imam što više vremena da ga provedem s unukom.

Komentari (1)

Marko

13.12.2018 19:40

Kako bi ja stuštio Vekulji... Bilo bi kao da ju je grom pogodio.