Antal Skendžić
Printscreen Facebook
Antal Skendžić

Printscreen Facebook

Antal Skendžić, Foto: Printscreen Facebook

Antal Skendžić (32), bivši učesnik rijalitija "Veliki brat", koji je odležao zatvorsku kaznu zbog ubistva majke, ponovo je uhapšen prošle nedelje zbog pretnji svojoj baki Rozaliji Greguš (82).

PROČITAJTE JOŠ:

Skendžić je 4. marta u večernjim časovima došao u bakinu kuću u Lukinom Selu kod Zrenjanina, pretio joj i tražio nasledstvo.

Pominjao i decu

"Došao je kod Rozalije znajući da je sama. Zahtevao je da mu da nasledstvo jer, kako je rekao, u Beogradu živi kao beskućnik i u teškoj je materijalnoj situaciji. Vikao je na staricu, govorio joj da će je ubiti i zapaliti je živu sa sve kućom. Kako ona ima još dva unuka, pozvala je jednog od njih, pa je Skendžić počeo da preti i bratu, pominjući njegovu decu", otkriva sagovornik i nastavlja:

"Preplašena starica otišla je do prvih komšija, probudila ih i ispričala im šta se desilo. Ostala je u njihovoj kući, a unuk je pozvao policiju, koja je brzo došla u Lukino Selo."

Međutim, Skendžić je već bio napustio kuću i selo. 

"Sumnja se da je uzeo neke stvari iz kuće. Rozalija je dala izjavu policiji uz pomoć komšija jer ne govori dobro srpski. Veoma je uznemirena. Uplašila se jer ju je Antal i ranije zvao telefonom i pretio", kaže izvor.

Antal Skendžić

Printscreen Facebook

Antal Skendžić, Foto: Printscreen Facebook

Pošto policajci nisu odmah pronašli Antala, raspisali su potragu za njim i on je šest dana kasnije, 10. marta, uhapšen u Beogradu.

"Prebačen je u pritvor u Zrenjaninu i protiv njega je podneta krivična prijava zbog nasilja u porodici i izrečena mu je hitna mera zabrane prilaska žrtvi. Posle saslušanja kod tužioca, određen mu je pritvor do 30 dana", objašnjava sagovornik.

Bunio se što ga privode

Naš izvor kaže da je Skendžić prilikom hapšenja negodovao.

"Bio je ljut. Govorio je da će se osvetiti rođacima", kaže sagovornik.

Meštani Lukinog Sela ističu da ovo nije prvi put da Antal dolazi u njihovo mesto.

"Navodno živi u Beogradu kao beskućnik, jako je mršav i loše izgleda. Priča da nema gde da spava i da nema šta da jede. Ne znamo čime se bavi, a čuli smo da je uhapšen jer je pretio baki", pričaju komšije.

Antal Skendžić

screenshot Youtube

Antal Skendžić, Foto: screenshot Youtube

Oglasio se na Fejsbuku

Majku sam ubio iz milosrđa, neću ubiti babu i braću!

Antal Skendžić oglasio na svom Fejsbuk profilu istog dana kada je uhapšen.

"Uhapšen sam, molim vas obavestite medije. Vode me u Zrenjanin. Čekam policiju da me privedu za nasilje koje nisam počinio. Braća su me prijavila lažno. Ne žele da mi isplate šta su mi dužni. Neću ubiti braću, ni babu. Ubio sam majku iz milosrđa. To nema veze s njima. Kuća, malo zemlje i vode, to mi treba. Izaći ću posle ovog hapšenja. Vidimo se. Molim bilo koga da mi obezbedi advokata da me spase jer sam nevin! Odležao sam svoje", napisao je Skendžić.