Dijana Bećirović
Screenshot Instagram post
Dijana Bećirović

Screenshot Instagram post

Dijana Bećirović, Foto: Screenshot Instagram post

Dijana Bećirović rođena u selu pokraj Tuzle, a početkom osamdesetih otišla je u Italiju gde je postala model radeći kampanje za slavne brendove. Slikala se gola za časopis "Start", kao i za "Plejboj", a za nju su govorili da je prva jugoslovenska starleta. Nakon modelinga, bacila se na žurnalistiku i zaposlila na televiziju RAI gde je vodila jednu religioznu emisiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Dijana je počela manekensku karijeru sa 14 godina. Karijera joj je krenula uzlaznom putanjom, pa ju je život odveo i van Jugoslavije, u Milano, italijanski grad koji je i prestonica mode.

Bečiravićeva je zapala za oko i slavnom Al Paćinu, s kojim je imala i ljubavnu vezu. Ipak, holivudski zavodnik nije uspeo da zadovolji ovu lepoticu, te ga je ubrzo stavila jer je, kako je navela, "predosadan".

"Svi su padali pred „Majklom Korleoneom”, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao “Kuma”. Izlazili smo, ali je on bio večno napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego", ispričala je jednom prilikom Dijana.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Diana Niven (@diananiven) дана 28. Јан 2018. у 7:16 PST

 

Govorila je da je Al Paćino voleo da naređuje, da je baš divan tip, ali da ga je ona doživela kao potpuno neopuštenu osobu sa kompleksima.

Dijana je bila u vezi i sa frontmenom "Bijelog dugmeta" Goranom Bregovićem, a fanovi su strahovali da će se zbog nje bend raspasti pošto je i klavijaturista Vlado Pravdić bio zaljubljen u nju.

"Živela sam u Milanu i družila se sa Vladom Pravdićem, klavijaturistom "Bijelog dugmeta". Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kada Goran nešto hoće, onda i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova "Dugmeta"", otkrila je u jednom intervjuu.

 

Manekenka je uplovila i u voditeljske vode. Novinarski posao joj je odlično krenuo, a tome svedoči činjenica da joj je papa Jovan Pavle II tri puta davao intervju, baš kao i Benedikt XVI dok je još bio kardinal. Dijana je uradila posljednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ajrtonom Senom.

Tokom ovog posla započela je i vezu sa engleskim plemićem - Sir Majklom. Četiri godine je bila s plemićem u vezi, te je tokom ovih godine dobila i tutulu "Lejdi".

Dijana je tokom veze sa plemićem imala priliku i da boravi u Bakingemskoj palati, a nedavno je za hrvatske medije otkrila šta joj se nije svidelo u ovom načinu života:

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Diana Niven (@diananiven) дана 16. Апр 2017. у 10:30 PDT

 

"Najveći problem predstavljala mi je činjenica što u društvu kraljice Elizabete II. svi moraju jesti ono što ona jede. Njihov specijalitet je jagnjetina s džemom od mentola, a ja sam ipak provincijalka koja voli da jede slano sa slanim, a slatko sa slatkim. Ta njihova kombinacija uvek bi mi pokvarila celu jagnjetinu", rekla je Dijana, koja se svojedobno družila i s pokojnom princezom Dajanom:

"Bila je jako mirna i sramežljiva žena, divno stvorenje", rekla je ona.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Diana Niven (@diananiven) дана 22. Феб 2017. у 4:13 PST

 

Dijana danas živi u Los Anđelesu gde je diplomirala na Američkom filmskom institutu, a lepotom i seksepilom i dalje zaustavlja dah.