Usnija Redžepova komemoracija
Emil Čonkić
Usnija Redžepova ispraćaj Bajrakli džamija
Prijatelji i kolege se oprostili od pevačice ispred Bajrakli džamije, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Od Usnije se u ime islamske zajednice oprostio muftija podrinjski hadži Mehmed Alija, koji je održao molitvu, nakon čega se prisutnima obratila njena dugogodišnja prijateljica i koleginica Merima Njegomir.

- Usnija je bila član moje porodice. Sva četiri rođenja moje dece slavila je sa mnom, ni sa jednog bitnog događaja u mom životu nije izostala. Mnogo ljudi je bilo uz Usniju u poslednjim trenucima, među kojima su Goca Stojičević, Cakana, Izvorinka i druge kolege i prijatelji. Mnogi su se pitali zašto želi da bude sahranjena u Skoplju, kada joj je muž u Beogradu, pa bih evo da obrazložim. Usnija je veoma bila vezana za svoju porodicu i patila je zbog razdvojenosti, a kada je njen suprug Šele preminuo, odlučila je da, kad okonča ovozemaljski život, bude sa svojom porodicom u Skoplju. Ona je imala tri ljubavi - pesmu, Beograd i Skoplje. U Beogradu je prihvaćena kao da je njen dom, ali je njena najveća ljubav ostalo Skoplje - rekla je Merima, brišući suze i nastavila.

- Usnija je bila jedinstvena, ostavila je iza sebe pesmu i trag ljudskosti, koji nam je svima potreban, ona je, pre svega, bila čovek - zaključila je Merima.

Prijatelji koji su se pozdravili sa Usnijom ispred Bajrakli džamije su Izvorinka Milošević, Milena Plavšić, Nada Topčagić, Vera Matović, brat Reško i snaja Emira, Merima Njegomir, Goca Stojićević i mnogi drugi.