Zdravko Čolić
YouTube/Printscreen/Alo.rs
Zdravko Čolić

YouTube/Printscreen/Alo.rs

Foto: YouTube/Printscreen/Alo.rs

Iako je prošlo tri decenije od nastavka ove pesme, devojčica Ivana iz spota se nikada više nije pojavljivala u medijima

Ivana Legin otpevala je čuvenu pesmu, sa jednom od najvećih zvezda Jugoslavije, Zdravkom Čolićem, a povome je prethodila i uloga u kultnom filmu "Kuduz" koju je odigrala.

Iako joj je karijera još kao devojčici, koju cela Jugoslavija i danas pamti, krenula uzlaznom putanjom, sve je prekinuo rat. Ivana je u Australiji jeste ostvarila nekoliko uloga, ali su, kako je otkrila, bile amaterskog tipa.

Nakon izbijanja rata, Ivana je iskusila izbeglički život koji je i danas ostavio ožiljke na njenoj duši.

- Izbeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svetom pokušavajuci da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gledam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podseti da sam u 33 godine preživela nešto što mnogi nisu sa 90 - rekla je Ivana u jednom intervjuu.

PROČITAJTE JOŠ: