Jelena Karleuša
E stock
Jelena Karleuša

E stock

Foto: E stock

PROČITAJTE JOŠ:

Duško je odlučio da do daljeg ostane u Srbiji uz suprugu Jelenu Karleušu, kojoj je početkom marta umrla majka Divna Karleuša.

Ne dolazi sebi

Jelena Karleuša, Duško Tošić, Divna Karleuša komemoracija

E-stock

Foto: E-stock

On kaže da Tošić sve čini kako bi pomogao supruzi da prebrodi najteži period i da se izbori sa stanjem u kom se našla.

Deca sve razumeju

Jelena Karleuša, rođendan, Atina, Nika

K.Lazarević/Alo

Foto: K.Lazarević/Alo

Saša Popović

REKLA MI JE DA ĆE SE UBITI AKO UMRE DIVNA

Dan nakon što je preminula Divna, Saša Popović je posetio Jelenu. On je otkrio u kakvom se stanju pevačica nalazi:

Saša i Suzana Popović

E-stock Mirko Rodić

Foto: E-stock Mirko Rodić

Irena Popović, psihijatar iz "Laze Lazarevića"

TUGA MOŽE DA TRAJE I DO GODINU DANA

Irena Popović, psihijatar Kliničko-bolničkog centra "Dr Laza Lazarević" kaže da osobe koje izgube blisku osobu prolaze kroz nekoliko faza do uspešnog oporavka.

"Tuga je primarna emocija koja nam pomaže da prihvatimo i obradimo gubitak osobe ili odnosa. Individualno je njeno trajanje i možemo reći da je uobičajeno da traje od šest meseci do godinu dana. Onda kada ona, nakon gubitka, traje duže od ovog perioda ili se uz nju javi i pad samopoštovanja, onda možemo da govorimo o depresiji. Normalno tugovanje ima svoje faze. Najpre faza šoka, potom neverice, faza ljutnje ili besa, pa potom faza prihvatanja i reintegracije. Uspešno završen proces tugovanja dovodi do sazrevanja osobe i psihološkog rasta. Završetak tugovanja je trenutak kada gubitak koji se dogodio možemo da postavimo u kontekst života i da nastavimo dalje. Neminovno je da ćemo i u perspektivi biti tužni kada razmišljamo o tom gubitku i kada nas nešto podseti na to, ali ćemo nastaviti dalje", objasnila je Popovićeva.

 

Komentari (1)

Tanja

16.03.2019 11:38

Svakom je njegova tuga najveca nesumnjivo, ali ono sto je dozivela Ljubica majka Ksenije Pajcin ne moze se porediti, nedaj boze nikom!