Suzana Mančić
Printscreen
Suzana Mančić

Printscreen

Suzana Mančić, Foto: Printscreen

Mi se svi radujemo praznicima. Pogotovo Novoj godini i Božiću. Obično kuvamo i spremamo samo za najbližu familiju, koliko može da nas stane za veliki trpezarijski sto. Razvučemo ga, to je ozbiljna konstrukcija, nekada stradaju prsti u toj operaciji. Iz vitrina se izvlači servis za posebne prilike, glanca se escajg... U vazduhu se oseća novogodišnje uzbuđenje. Kada su deca bila mala, odnekud bi se u toj gužvi pojavio i Deda Mraz sa poklonima. Sad sam ja Deda Mraz - kaže Suzana.

Jelka je obavezna! Obično je kitimo pred Svetog Nikolu, pa je držimo do Svetog Jovana. Ove godine smo okitili malo ranije. Kićenje jelke je zajednički posao, pustimo neku lepu muziku, pevamo, smejemo se i... Jelka je gotova. Ko je najviši, stavlja zvezdu na vrh. Ove godine nema naše tradicionalne žurke koju smo nazvali “kićenje jelke”. Prve godine su svi gosti bili obavezni da povedu svoju decu, da bi se ta mlađa generacija upoznala i družila, i svi su morali da donesu jednu kuglu za jelku i da je stvarno okite. S obzirom na to da nas bude preko 50, ubrzo smo odustali od ukrasa - istakla je voditeljka.

Suzana otkriva i da mlađim naraštajima želi da usadi ljubav prema novogodišnjoj euforiji, pa je ove godine imala poseban poklon.

Ove godine smo prvi put okitili živu jelku na našem placu u okolini Beograda. Tome su se najviše radovali najmlađi, bliznakinje Petra i Fedra. Ja sam im tetka. Ta jelka bila je moj poklon za njih, da je kite i ukrašavaju svake godine, da rastu uz svoje drvo i da nauče da vole prirodu - priča voditeljka.

Zatim je otkrila svoju želju za 2021. godinu:

Kao i milioni ljudi na ovoj planeti, želim da mi se vrati moj život, da nam se vrate dodiri, rukovanja i zagrljaji, da zaboravimo na maske i distancu. I da živimo bez straha - dodala je Suzana.

Suzana Mančić

Instagram

Suzana Mančić, Foto: Instagram

Za praznike se sprema i posebna trpeza u Suzaninom domu, a ona nam u svomo pozitivnom maniru kroz osmeh otkriva stalnu postavku novogodišnjeg menija:

Za Božić jagnjeći but. Čuvamo se i ove godine, sve je na minimumu, i posluženje i gosti - priča voditeljka.

Dodala je da joj nakon praznične euforije najviše znači pomoć Žakline koja je tu kada se posprema.

Srećom, tu je naša Žaklina koja posle raspremi naš krš - kaže Suzana.

Mančićeva otkriva i kako deo praznika neće provesti u domu u Srbiji, a posebno će joj nedostajati ćerke.

- Biću u Atini sa mužem, a ćerke će biti sa svojim društvom. Usijaće se telefoni, pasti poneka suzica, jer će mi nedostajati njihov zagrljaj - ispričala je voditeljka.

BONUS VIDEO: