Zabranjeni u Hrvatskoj
Alo!
Momčilo Bajagić Bajaga

Alo!/Vladimir Marković

Momčilo Bajagić Bajaga, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Hrvati traže zabranu srpskih pevača! Na crnoj listi našli su se Željko Joksimović, Bajaga, Miroslav Ilić, Seka Aleksić, Željko Samardžić, Slobodan Veljković Coby, koji bi, inače, trebalo da nastupe na zagrebačkom muzičkom festivalu Rujanfest.

PROČITAJTE I:

 

Ovi pevači dobili su poziv organizatora, ali su se njihovom nastupu usprotivili zagrebački ratni veterani, koji su zatražili od nadležnih institucija da zabrane dolazak srpskim estradnim zvezdama.

Slobodan Veljković Cobi

G. Todorović/Alo!

Slobodan Veljković Cobi, Foto: G. Todorović/Alo!

Kao razlog za suludi zahtev članovi udruženja HVIDRA naveli su da su "pevači iz Srbije tokom velikosrpske agresije pevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku".

Kolinda Grabar

Profimedia

Kolinda Grabar, Foto: Profimedia

* Gostovanju srpskih pevača se usprotivili hrvatski ratni veterani

* Srpski pevači se ne oglašavaju povodom ove zabrane

* Politički analtičar Dragomir Anđelković, kaže da u Hrvatskoj postoji ratna psihoza, i da se Hrvati ponašaju kao da trenutno ratujemo, te da je to društvo koje nema perspektivu

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra Veritas, smatra da je napad Hrvata na naše izvođače i muziku dokaz iskonske mržnje prema svemu što dolazi iz Srbije, kao i da naši pevači nisu bezbedni u toj državi.

Seka Aleksić

Nenad Vujanović/Alo!

Seka Aleksić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

 - Naša vrata su uvek otvorena za sve njihove pevače i niko ih ne pita gde su bili devedesetih niti šta su pevali. A kad su naši izvođači u pitanju, u Hrvatskoj stalno neko protestuje protiv njih. Svedoci smo sve učestalijih napada na Srbe, a sad su srpski mrzitelji agresivno krenuli i na muziku... Kad su već na crnoj listi, što se tiče opasnosti po pevače, mogu da kažem da nikada nijedan Srbin nije bezbedan u Hrvatskoj - tvrdi Štrbac.

On podseća da su Hrvati već nekoliko meseci u predizbornoj kampanji i da se u odnosu na to ko više mrzi Srbe glasovi dobijaju ili gube.

PREPORUČUJEMO I:

 

Da hrvatsko društvo vidno pokazuje animozitet prema Srbima smatra i politički analitičar Dragomir Anđelković.

- U Hrvatskoj postoji ratna psihoza, ponašaju se kao da trenutno ratujemo, što je problem za sve u regionu. Naravno za nas je takvo ponašanje vrlo često uvredljivo, ali je veći problem za Hrvatsku jer pokazuje da je društvo koje je do te mere upalo u dubinu mržnje da im smetaju čak i pevači. To je društvo koje nema perspektivu - smatra on.

Željko Joksimović

Alo!/Masanori Jošida

Željko Joksimović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

POGLEDJATE BONUS VIDEO

Luna Đogani prvi put u javnosti sa silikonima

 

 

 

 

 

 

Komentari (7)

Nina

07.09.2019 10:19

Koju ti Hrvati imaju bolest?

Rasa

07.09.2019 10:38

Uvesti kontra mere i svakog,ama bas svakog Hr.kojimulazi u Srbiju da dokaze da nije ucestvovao u agresiji na Srbe i srpsku imovinu ukoliko ne dokaze nema prelaska preko Srbije niti ulaska.

Juraj

07.09.2019 10:40

Drugari nije problem u ''psihozi'' naroda, već strah političke vrhuške da se hrvatskom narodu ne pruži prilika da shvati da su i Srbi pristojni, normalno komunikativni i prijatni , jednom rečju, civilizovani.

40+

07.09.2019 14:15

Ne znam zašto Srbi,uopšte idu u hrvatsku(namerno malim slovima)

bijsbijs

07.09.2019 14:20

Treba bojkotovati sve hrvatsko : Robu u prodavnice, odlazak u tu ustasku zemlju, oterati sve rvatske firme i ljude.....ama crta sa njima....kineski zid.

gici

07.09.2019 15:46

Pa šta vi očekujete od Ustaša?,vruću čokoladu.

robert

07.09.2019 16:34

hrvat sam.živim u srbiji i sramota me je ovih "mojih" u hrvatskoj.stvarno nisu normalni.izvinite srbi