Kija Kockar
Nenad Vujanović/Alo!
Kija Kockar

Promo

Kija Kockar, Foto: Promo

- Nekada se čitala Desanka, a sada se čita Kija Kockar. To je stvarnost. Ući ću u čitanke! Ne možda ovom knjigom, ali verujem nekom narednom - lupila je Kija Kockar u jednom intervjuu i ostala živa.

No, kako svako čudo traje tri dana, srpske tiražne spisateljice za „Alo!“ kažu da će Kijina slava brzo proći, a da je njena izjava o Desanki Maksimović van svake pameti.

Na pitanje o nekadašnjoj stjuardesi koja je postala pevačica i književnica, a onda sebi dala za pravo da se poredi sa Desankom Maksimović, Isidora Bjelica kaže:

- Glupo je porediti Desanku Maksimović sa bilo kojim drugim piscem, a vreme će dokazati kvalitet - rekla je Vesna za „Alo!“ i dodala da će ipak pročitati Kijinu knjigu.

Vesna Dedić

Alo!/Rajko Ristić

Vesna Dedić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- Daću svoj sud tek kada budem pročitala - rekla je ona.

Jelena Bačić Alimpić, nekadašnja voditeljka TV „Pink“ i jedna od najtiražnijih srpskih spisateljica, za „Alo!“ kaže da je šokirana izjavom pobednice „Zadruge“.

Pročitajte još:

- Držim se one stare da je bitnije ko kaže nego šta kaže, pa je tako i slučaj sa njenom izjavom. Iskrena da budem, ne znam ko je individua, ali ja se posle osam knjiga koje sam napisala i zvanja profesora književnosti ne bih usudila da izgovorim to što je ona rekla. Desanka Maksimović nikada neće biti prošlost - rekla je Jelena za „Alo!“.

Ljiljana Habjanović Đurović, čija je knjiga „So zemlji“ bila jedna od najprodavanijih na ovogodišnjem Sajmu knjiga, za „Alo!“ je kratko rekla:

- Molim vas, ja stvarno ne mogu da komentarišem takve stvari. Možemo da pričamo o mojim knjigama, ali o tome zaista ne bih. Ne mogu... - rekla je Ljiljana, dok se sa njom složila i Mirjana Bobić Mojsilović.

- Meni je to stvarno bez komentara - rekla je kratko ona sa osmehom.

Predrag Azdeljković

Alo!/Masanori Jošida

Predrag Azdeljković, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Azdejković: Gej ikone su Matora i Sanja, a ne Kija!

Glavni i odgovorni urednik gej magazina „Optimist“ za „Alo!“ kaže da je novopečena gej ikona, koja je tu titulu dobila u jednom gej klubu, a ne preko zvaničnih organizacija, previše poletela. Naime, ona je prihvatila poziv da odgovara na pitanja njihovog novinara, nakon čega im se nikada više nije javila.

On kaže da mu nije jasno zbog čega je dobila titulu gej ikone, ali da je svakako nije zaslužila.

- Eto, na primer, devojke koje su se i te kako zalagale za gej zajednicu jesu Sanja i Matora. Pre je trebalo da njih dve dobiju tu titulu, koja je za Kiju prerano došla - rekao je Azdejković.

Komentari (20)

Anonimus

03.11.2018 09:07

Jelena Bacic Alimpic?!?! Ma stvarno??

A

03.11.2018 15:41

@Anonimus - Da. Zena koja je zavrsila fakultet, smer srpski jezik i knjizevnost. Procitaj jednu njenu knjigu pa ces da vidis kako zena pise. Ne znam cemu predrasude, a nemate pojma kakva je kao knjizevnica.

cica

03.11.2018 09:39

Dragi moji, jos ce te se vi naslusati “ekskluzivnih” izjava Kije Kockar. Zena ima fiks ideju da je pametna, sposobna, nadarena, a na sve to nepravedno stekla “slavu” tek u trideset i vise godina?! A u stvari, radi se o drskoj, umiseljenoj i pre svega, prosecnoj osobi!

Prle

03.11.2018 09:42

Samoziva kretenusa !!!! Nije svesna svoje gluposti !!!

Boro

03.11.2018 09:42

Sanja i Matora su bruka za vašu LGBT zajednicu. One samo glume i ismejavaju prave LGBT pripadnike.

šone

03.11.2018 09:43

Ikone su u Manastiru i u Crkvi a ne u nekom tv šou gde se samo svadjaju i pljuju gde čovek sebe prikazuje kao bolesnu poremećenu osobu.

Ljuba

03.11.2018 09:49

Kiji treba ozbiljna i dugotrajna struĉna pomoć. ,jer ona je vrlo ozbiljan i jako opasan psiho.

psiho patka

03.11.2018 10:15

nema ona granica, MI, PUBLIKA I INTELEKTUALCI (nosioci onog zdravog, dobrog,poštenog dela društva) joj trebamo POSTAVITI GRANICE.Ili ćemo ćutanjem dozvoliti da nam moralne, etićke,književne,braćne i opšte ćovećanske norme i mere postavlja golišavo-namigušastim fotkama rijaliti "zvezda"? Na nama je...........

onaj mentol

03.11.2018 10:17

PITAM SAMO: ovaka izjava je posledica psihopatologije dotićne ili je pila previše kokka kole?

Oxi

03.11.2018 10:31

Kija je dobra za knjizevnost, ali da bude Fema ili Zivka ministarka, a ne da bude pisac...

Evelyn Krimova

03.11.2018 10:33

Ljubomora bez granica, sve gromade srpskog spisateljstva su se potresle zbog Kije, koja je napisala jednu nepretencioznu knjizicu i kakvih sam ja imala u rukama bar 50.Pa tako velike licnosti, a bave se tako jednom "perifernom" Kijom Kockar. Znala sam da se ovde uspeh ne oprasta ali da su se toliko ostrvili na ovu mladu zenu i u kojoj meri, to nisam mogla da predpostavim.... cak se i LGBT potresao...... ovo je za mene zasta zastrasujuca ljudska zloba.

MladenBg

03.11.2018 10:36

Jako je ruzno sta raditi Kiji! Sve vas je protresla, pa ste pokazali koliko ste zlo. Puste je, posle svega sto je dozivela javno, ima prava na trenutke radosti. Eto vam Lunjara, za nju nemate zamerke.... jer je najbolje ovde biti glup i neobrazovan, onda nikoga ne ugrozavas. Uzas od ispodprosecne mase sa egom ko kuca!

blučanka

03.11.2018 10:41

Nije mi jasno što se vi novinari čudite Kiji i njenim izjavama. Vi, zajedno sa Mitrovićem, ste stvorili tog monstruma. Uzdizali ste je u nebesa, pisali hvalospjeve o njoj, dok ste Luni od života napravili pakao. To je vaših ruku (i mozga) djelo.

Zexy

03.11.2018 10:56

Zasto joj dajete prostor?

Dragana

03.11.2018 11:04

A Dedicka i Alimpicka su pisci, jel'?!

ss

03.11.2018 11:58

Isidora Bjelica? Sada će joj sin pomoći da kupi auto! A Kija, kada i gde je to izjavila? Pustite snimak, ako ga imate, a i ženu pustite na miru, toliko je Alo ne voli, da to postaje bolesno!

Dijana

03.11.2018 14:57

Kija je izjavila da neće više da piše knjige. Svi se uplašili Kijinog pisanja.

Suzi

03.11.2018 14:59

Umislila Kijamet (NEPOGODA) da je knjizevnica i dace dobiti nobelovu nagradu, naravno dobice, ali ako samo snimi porno film.

djurdje

03.11.2018 15:14

Možda Kija nije ništa navedeno izjavila. Svi se uzbudili zbog jedne jedine knjige. Uzbuna. Ja sam čitao da neće više da se bavi pisanjem knjiga.

Ljupka Dimitrovska

06.11.2018 14:59

Jake spisateljice komentarišu.